Bebe
21.10.2015.

Ogradica – sigurna oaza za bebe

Razmišljate li da kupite ogradicu za bebu? Ovih nekoliko saveta će vam sigurno olakšati odluku. Pa, krenimo redom.

Ogradica je veoma praktična, dete je u njoj zaštićeno od padanja, ne može iz nje da izađe i otpuzi kuda mu je volja, ne može da gurne prstiće u šteker ili napravi neki drugi nestašluk... Ali pre svega ogradica podstiče odrastanje jer se beba u njoj brže osamostaljuje.

Ono što je, takođe, veoma važno - brzo ćete uvideti da ste kupovinom ogradice i za sebe učinili pravu stvar. Jer koliko god ste posvećena mama, ne možete da budete 24 sata uz svoju bebu.

I vama je potreban predah, makar trajao svega nekoliko minuta.

U ogradici možete po nekoliko puta u toku dana da ostavite na kratko i sasvim malu bebu, od dva-tri meseca. Za to vreme vi ćete u miru pripremiti obrok za bebu, otići do toaleta ili se jednostavno malo odmoriti.

U početku neće ići glatko...Vaš mezimac će verovatno da se buni i plače čim ga spustite u ogradicu. Ali nemojte odmah da odustajete.
Kako biste bili sigurni da se vaša beba u ogradici neće dosađivati ubacite joj unutra nekoliko omiljenih igračaka. To će zasigurno pomoći da se oseća sigurnije i da unutrašnjost ogradice doživi kao svoju teritoriju.

Za rani uzrast su pogodne igračke koje vise iznad glave i pokreću se uz muziku, a za stariji - da budu na dohvat ruke. Imajte na umu da
napuštanje vašeg naručja i ostajanje u ogradici, makar i na samo par minuta, pomaže detetu da prevaziđe strah od odvajanja i nauči da se samo snalazi.

Kako bi se vaš mališan osećao sigurnije uvek održavajte glasovni kontakt sa njim dok je u ogradici. Pevušite mu ili mu pričajte, kako bi znao da ste blizu i da je sve u redu. Detetu je takva vrsta kontakta veoma važna.

I ne brinite, već posle nekoliko dana, i vi i vaša beba moći ćete da uživate u blagodetima koje vam pruža vaša ogradica.

Zašto su ogradice za bebe odličan izbor
*Dete je u njoj zaštićeno od padanja
*Ne može iz nje da izađe i otpuzi kuda mu je volja
*Ne može da gurne prstiće u šteker
*Pomaže detetu da prevaziđe strah od odvajanja i nauči da se samo snalazi

CAM ogradice

Mama nikada ne može da bude neprestano uz svog mališana, pa je nekada potrebno da ga ostavi na kratko. Ogradica je jedina varijanta da se u tih nekoliko minuta kada nije uz svoju bebu mama oseća spokojno, jer zna da ništa loše ne može da se desi.

Ogradica za bebe je idealno mesto za igru. Naime, ona ima bezbednu i ravnu površinu, a za razliku od poda, ne postoji opasnost da se beba na bilo koji način udari, povredi ili dođe u kontakt sa nekim vrućim ili opasnim predmetom.

Ponudu CAM ogradica možete pogledati OVDE. 

promo tekst

foto:cam, sabine-van-straaten unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno