Bebe
29.09.2015.

HIT Imena za bebe koja je sud zabranio

Ako očekujete prinovu, ili ste se već našli u takvoj situaciji znate da je to jedna od najlepših stvari koja u životu može da vam se dogodi. Zamišljanje još nerođenog deteta, daje mašti na volju, a jednu od glavnim stavki rasprava budućih roditelja predstavlja i izbor imena za bebu.

Želimo da vam skratimo muke. Evo i kako...

Postoje imena koja je sud zvanično zabranio, pa vam tako predlažemo da, ukoliko se neko od ovih imena za vašeg naslednika (cu) nalazi i na vašem spisku, slobodno ga precrtajte...Jer, predstavljamo vam imena koja je sud već zabranio, pa je i vaš izbor na taj način uži.

Evo liste zabranjenih imena:

1. Nutella

Jedan francuski par je želeo da svojoj ćerki da ime po čuvenom krem namazu kako bi pokazali koliko je slatka. Sudija se nije složio sa njihovom odlukom uz obrazloženje da će zbog imena devojčica biti meta šale. Sudija je skratio ime, pa se devojčica sada zove Ella.

2. Akuma (đavo)

Akuma na japanskom znači Đavo, a zbog pokušaja da se detetu da ovo ime oglasio se i japanskim premijer. Ministar pravosuđa je istakao da vlada ne bi trebalo da se meša u izbor imena, ali nakon duže rasparave ovo ime je postalo nedozvoljeno.

3. Anal

Na listi zabranjenih imena na Novom Zelandu je Anal, jer je nekom roditelju to ime palo na pamet.

4. Gesher (most)

Norveška ima stroga pravila kada su imena dece u pitanju. Majka malog Mosta završila je u zatvoru, jer nije platila kaznu zbog korišćenja imena koje je nedozvoljeno. Ona je izjavila da joj je ime rečeno u snu i da tako treba svog sina da zove.

5. @

Kao i brojne zemlje, tako i Kina ne dopušta simbole i brojeve kao deo imena. Ali čuveni simbol se u kini izgovara kao “ai-ta“, što je slično zvuči kao “volim ga“ na kineskom, pa je jedan par mislio da je to pravo ime za njihovog jedinca. Sud se nije složio.

6. Metallica

Mala Metallica krštena je pod ovim imenom, ali švedski sud je rekao – ne.

7. Linda

Saudijska Arabija je 2014. godine objavila spisak imena, među kojima je bila i Linda. Na spisku su se našla imena koja nisu dozvoljena, jer imaju povezanost sa zapadnjačkom kulturom.

8. Fraise (jagoda)

Na francuskom ovo znači jagoda, ali francuski sud je bio zabrinut zbog fraze “ram è ne ta fraise” ili u slobodnom prevodu “dovlači guzicu ovamo”, pa su roditelji odustali od ovo ideje, prenosi rs.n1info.com

foto: nadlanu.com, kodex.me

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno