Bebe
09.08.2015.

Bebama prija samo pamuk

Kad kupujete odeću za bebe, obavezno pripazite na sledeće:

1. Materijal
Prvi izbor je pamuk. Za zimsku odeću možete odabrati i fino upredenu vunu, mada nju mnoga deca ne podnose. Sintetiku svakako izbjegavajte, ne samo zato što može izazvati alergijske reakcije već i zato što izaziva preterano znojenje.

2. Detalji
Prilikom kupovine bodija otvorite dobro oči i proverite:
a) Navlači li se lako i jednostavno
b) Jesu li dugmići bez nikla
c) Jesu li izrezi oko vrata dovoljno široki
d) Jesu li rasjferšlusi podstavljeni tkaninom
e) Jesu li nogavice dovoljno rastegljive

3. Pranje
Odeća za bebe trebala bi pri pranju izdržati 60 stepeni, još bolje bi bilo 95. U tom slučaju gljivice i bakterije nemaju šansi. Ako su neka mesta posebno zaprljana, prethodno ih dobro operite sapunom za uklanjanje mrlja (potražite ga u apotekama).

Savet zlata vredan

Koža tek rođene bebe je izrazito osetljiva i može reagovati i na prašak i na omekšivače i prouzrokovati alergije.

Bebe imaju slabiji imunitet i osetljivije su na bakterijske ili gljivične infekcije, koje se lako mogu preneti zbog niskih temperatura pranja. Zbog toga bebinu odeću treba prati na visokim temperaturama i odvojenu od bilo koje odeće visokog rizika, kao što je sva odeća vezana za kuhinju ili kupatilo. Kada  jednom počnete koristiti određeni deterdžent, ukoliko beba nema nikakvih rekacija, nikako ga ne menjate, kako beba ne bi dobila alergiju.

Ako baš ne možete bez omekšivača nabavite neki od specijalnih varijanti namenjenih osetljivoj koži. U svakom je slučaju dobro pri pranju ponoviti ispiranje. Bebinu odeću je najbolje sušiti na prirodan način, na suncu ili vetru

OVDE  možete pogledati ponudu Carter`s pamučne dečije garderobe gde ćete sigurno pronaći nešto i za vašu bebu. 

foto: unsplash.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno