Deca
24.04.2024.

Vreme je za putovanja

Bez obzira na uzrast deteta, za roditelje je najvažnija njegova bezbednost uvek i svuda. Bilo da je reč o okruženju u kom dete živi ili svakodnevnim situacijama u kojima se nalazi, osnovno nepisano pravilo roditeljstva je da se omoguće uslovi u kojim neće biti ugrožen detetova bezbednost. Vožnja u automobilu je jedno od takvih mesta u kojima dete, ukoliko se ne osiguraju adekvatni uslovi i te kako može biti ugroženo, i to životno.

Koji brend auto sedišta izabrati?

Mališani dosta vremena provode na putu, tačnije u porodičnim automobilima, te ne treba da čudi posebna zainteresovanost roditelja za što kvalitetnijim i sigurnijim auto sedištima.
U isto vreme, donose se regulative, koje utvrđuju pravila kojih se moraju pridržavati proizvođači, kako bi maksimalno zaštitili decu prilikom vožnje. Na roditeljima ostaje samo da se dobro informišu i biraju proverene brendove koji takođe insistiraju na bezbednoj vožnji najmlađih. Važno je napomenuti da ovde cena nije ključni faktor, niti da su ona skuplja sedišta automatski i bezbednija.

Nova regulativa za auto sedišta ECE R129 obezbeđuje dodatnu sigurnost mališanima

Danas su na tržištu u upotrebi sedišta proizvedena po staroj regulativi R44 i najnovijoj R129. Ova prva prisutna je još od osamdesetih godina prošlog veka, a ova najnovija svega par godina. Ono što je važno, i dalje će sedišta sa oznakom E44 biti u upotrebi i prisutna na našem tržištu. Kod njih je još uvek veći izbor desena i ona su jednako prihvatljiva kada je sigurnost deteta u pitanju. Mana ove regulative što nije zahtevala da se sedišta testiraju na bočne udare. Takođe, klasifikovana je veličina seišta na osnovu težine, a ne i visine deteta.
ECE R129 odnosno I-Size klasifikuje sedište prema visini deteta. U isto vreme, dete do 15 meseci starosti mora sedeti okrenuto „unazad“. Smatra se da se vrat i glava najbolje štite sedenjem u suprotnom smeru  od smera kretanja automobila.

Sedišta sa ISOFIX sistemom

Sedišta se odobravaju i prema gornjoj granici težine deteta za auto sedišta sa ISOFIX sistemom. On je značajan jer se direktno sedište pričvršćuje na šasiju automobila. To omogućuje jednostavno i lako postavljanje sedišta i što je najvažnije, pravilno.

BBO i Lorelli auto sedišta su urađena po najnovijem evropskom pravilniku ECE R129

Cenovno dostupni brendovi auto sedišta, BBO i Lorelli dugo su prisutni na domaćem tržištu. Ono što je važno, apsolutno su urađeni u skladu sa ECE R129 što ih ubraja i među najsigurnije. Imaju sve kategorije neophodne za mališane od rođenja do visine od 150cm, koja je zakonom propisana. Prodaju se na sajtu kidsland.rs, gde možete naći bogatu ponudu auto sedišta, od popularnog jajeta do tzv. bustera.

Na sajtu kidsland.rs možete naći i druge proizvođače auto sedišta koji su modele za novorođenčad proizveli po ECE R129. Njihove ponude će uskoro biti upotpunjene i ostalim kategorijama.
Svakako, modeli urađeni po starom pravilniku su dostupni i bezbedni za korišćenje. Predlažemo da pogledate kompletnu ponudu OVDE i odaberete model i desen koji vama najviše odgovara.

Promo tekst

Foto:kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Usisivač sa zvukom i svetlom 03/283
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lutke Barbie 1100029655,orb
Barbie lutka Color Change Sirena HRP97
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interaktivna igračka koka Henrietta 55/71204
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 105/4142
Mekane kocke za bebe Momy 105/4142
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno