Deca
15.03.2023.

Koristite što više lepo vreme da sa mališanima budete na otvorenom

Već smo se ove zime navikli na lepo vreme, koje zvanično s prolećem po kalendaru stiže za koji dan. Imaćemo više sunčanih dana, samim tim i više osmeha ali i poderanih pantalona i krvavih kolena. Sve je to za očekivati, deca su mala, nestašna, mnoga od njih će po prvi put početi da koriste trotinete i tricikle, pa su nespretni koraci i po koja ogrebotina obavezan deo obuke. Važno je da se mi stariji pripremimo na vreme i deci obezbedimo “ljute mašine” kojim će se po parkiću juriti sa svojim drugarima.

Ne forsirajte ih ako nisu spremni za izazove


Silom nećete ništa postići. Deca sama treba da pokažu želju za korišćenjem različitih igračaka za dvorište. Iako uz pomoć njih vežbaju motoriku, balans i ravnotežu i veoma sui m značajni za kompletan razvoj, ne morate da ih forsirate. Dovoljno je da ih povedete na igralište gde već veliki broj dece koristi balans bicikle, tricikle i trotinete pa će vremenom i oni želeti da se oprobaju. Možda je najbolje i da zamolite neko dete da vašem mališanu pozajmi svoj kako bi ste mu pokazali kako isti da koristi. Kada su u društvu, deca su smelija pa se samim tim i lakše odlučuju za novine.

Pre nego što izađete u parkić, opremite se


Dok se spremate za izlazak napolje razgovarajte o tome čime bi dete volelo tog dana da se igra. Ponudite mu što više igračaka za dvorište da bi izabrao neku od njih. Ako nije raspoloženo tog dana ni za šta osim za loptu, onda ispoštujte njegovu odluku. Ako se igrate u svom kraju onda uvek možete naknadno otići po trotinet ili bicikl a da neko od roditelja druge dece pripazi i vaše.

Sa sportom krenite od najranijih dana


Ako nabavite tricikl guralicu dok je još beba vaš mališan će već biti naviknut na vožnju i kad poraste nastaviti da koristi i kasnije svoje prevozno sredstvo. Ovi modeli tricikala napravljeni su tako da prvo upravljaju stariji, a kako se mališan razvija, sve više postaje samostalniji pa i otvoreniji za druga prevozna sredstva, poput balans bicikla i trotineta. Uz pomoć njih vežba koordinaciju, ali i jača kompletnu muskulaturu tela.

Pokažite mu i igre koje ste vi kao deca voleli


I današnjoj deci je dostupan obruč oko struka, konopac za penjanje, kao i lastiš, samo retko ko od roditelja to i deci priušti. Ove poprilično jeftine igračke zahtevaju veštinu i snagu pa je važno da ih deca koriste. U početku će biti sigurno dosta neuspeha, ali upornim vežbanjem, doći će do cilja. Nemojte dozvoliti da lako odustanu, iako će, pogoto obruč poprilično neuspešno da vrte. Naterajte ih da budu uporni i bodrite njihovu želju da svaku veštinu uspešno savladaju.

Za parkić je potrebno i dobro društvo


Sigurno ima veliki broj drugara sa kojima se svakodnevno vaše dete igra. Nastojite da uvek sa drugim rdoiteljima uskladite termine izlaska, kako bi i vi imali vremena da se družite sa svojim vršnjacima, baš kao i vaše dete kome će svaki izlazak biti posebno drag. Spremite deci vodu, sokić, neku užinu, a vama starijima kafu jer nema razloga da prekidate igru s obzirom da će dani biti duži a igra sve zanimljivija. Kada jednom vaše dete poraste i počne samo da izlazi videćete da će, pre svega vama ovakvi dani druženja veoma nedostajati.
Ukoliko još niste odlučili čime ovog proleća deci da zaokupite pažnju, predlažemo da posetite sajt Kidsland.rs i odaberete nešto od bogatog asortimana prevoznih sredstava za decu.
 

promo tekst
foto:kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Anatomski ranac Urban Rainbow SC1687
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.399,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno