Deca
18.11.2022.

Novogodišnji paketići, glavobolja odraslih i radost dece

Već smo ušli u drugu polovinu novembra meseca a oseća se u vazduhu euforija u vezi sa nabavkom novogodišnjih paketića, Nije to nimalo jednostavna stvar za one koji brinu o detetovim osećanjima, željama, interesovanjima. Nova godina je nešto posebno za mališane.To je dokaz da, ukoliko dobiju neku od igračaka koje požele, mogu biti ponosni na svoje ponašanje tokom godine. Deca uviđaju da se isplati biti dobar i poslušan i da i narednih godina mogu očekivati lepe poklone. A deci nikada poklona dosta.

Igračke za novogodišnje paketiće biraju se s ljubavlju


Bake i deke pomno prate želje svojih unuka. Dok su još bebe obasipaju ih poklonima gotovo na dnevnom nivou. Ipak, igračke za paketiće se posebno biraju, pre svega da budu korisni i za roditelje i za mališane. Sa bebama je lako, one tek kreću da upoznaju svet oko sebe, pa je svaka igračka za bebe deklarisana za njihov uzrast itekako značajna. Nekada se baš onim najobičnijim deca najviše obraduju. Kako bebironci imaju naviku da sve što dohvate stave u usta, birajte one igračke koje mogu lako da se održavaju, aizbor je zaista veliki. Od plišanih igračaka, do silikonskih kockica, krupnih puzli koje su značajne i za prve bebine korake. Dobra igračka je i 2 u 1 guralica hodalica, koja će im obezbediti sate bezbedne igre. Bez oštrih ivica, mekane, dovoljno krupnih delova da beba ne može da proguta su parametri kojim se treba rukovoditi prilikom izbora igračaka za bebe.

Mame i tate pažljivo beležite želje svoje dece


Ovo je period godine kada na svim dečijim kanalima pronalazite brojne igračke koje se promovišu. Ponekad tolika navalica bude za određenim igračkama da nema dovoljne količine u uvozu pa mnoga deca ostaju uskraćena. Ukoliko mislite da ćete naći pred Novu godinu neke rasprodaje ili popuste, nemojte na to računati. Igračkarima je ovaj period posebno važan jer svako, koliki god budžet imao poželeće da svoje dete obraduje igračkom. Oni se utrkuju u nabavci onih najatraktivnijih, koje deca najčešće biraju. Nemojte dozvoliti da vas navedu da pogrešite. Vi ne treba novac da bacate već ga pametno uložite u one za koje ste sigurni da će se vašem detetu dopasti. 

U zavisnosti od uzrasta i interesovanja deteta birajte igračke za paketiće


Mnoga deca prate trendove, i njima su važni aktuelni modeli, kako u odevanju, tako i u igračkama. To je trenutno aktuelno i svi to traže. Na žalost, retka su ona deca koja na to ne obraćaju pažnju je r pritisak okolina je veliki. Odjednom svi imaju iste autiće, garaže, lutke. Pokazuju jedni drugima u vrtiću i školi i ponose se. Primetili ste sigurno da neke od ranijih igračke sa reklama ostaju samo na polici da skupljaju prašinu, i da se vaš mališan gotovo nikada njima nije ni igrao. Tu zamku ćete retko izbeći, ali je dobro da pre nego dete napiše pismo Deda Mrazu porazgovarate o izboru poklona. 
Dečak uzrasta od tri do pet godina sigurno će tražiti neki auto, stazu za omiljena vozila, a među najpopularnijima i su Hot wheels. Ove godine upotpunili su ponudu sa novim modelima, koji klinci obožavaju.
Devojčice u tom uzrastu se rado odlučuju sa lutke, bebe sa brojnim funkcijama, koje pričaju, pevuše, recituju, plaču. Njima se jako sviđaju i popularne Barbie lutke, koje su im interesantne i u kasnijem uzrastu. Ove godine i ta ponuda je obogaćena, a dodatno što i ručni digitalni sat mogu imati sa njenim likom.
Obratite pažnju na drvene i muzičke igračke. Njih podjednako vole i dečaci i devojčice, duže traju i lako se prenose na mlađu braću i sestre.

Za predškolarce birajte društvene igre


I mališani uzrasta od pet do sedam godina rado se igraju automobilima, ali počinju da ih interesuju i roboti, društvene igre, mape sveta. Možda baš te igračke nisu najaktuelnije, ali su svakako korisne i deci zanimljive. Možda da u paketić zadovoljite i potrebu za nekim autom na daljinsko upravljanje ili puškom ali svakako izaberite i igračku, za koju verujete da će pomoći mališanu u njegovoj celokupnoj edukaciji. 
Devojčice uživaju da se igraju praveći brojne kolače u svojoj kuhinji ili razvijajući maštu uz kreativne setove. Njih ima puno, pa svakako nećete pogrešiti koji god set da odaberete. U ovom uzrastu i dečacima i devojčicama su interesantne puzzle, a njih već imate u desenima omiljenih crtanih i filmskih junaka. Podjednako su dobre za predškolarce, dok im se školarci posebno raduju.

Za školarce birajte “ozbiljne” igračke


Noćna globus lampa za radni sto, igre, koje angažuju vijuge i te kako su zabavne školarcima. Ono što je važno, i  straiji će u njima uživati. Eksperimenti, uz pomoć kojih deca stiči znanje iz fizike, različite igre memorije, logike su pravi izbor za osnovce. Oni ne biraju igračke po reklamama, već svojim interesovanjima. Možda će vam s eučiniti da vaše dete ima veliki broj lopti, vozila na daljinski, ali neka prosto traže da dete bude starije da bi razumelo i uživalo u igri. A lopti, pa njih nikad dosta, posebno ako imaju grb omiljenom fudbalskog tima. Nisus vi dečaci i devojčice zagriženi za fudbal, neki su naklonjeniji košarci i odbojci. Možda je baš ta lopta odličan izbor za novogodišnji paketić.
Školarcima viših razreda birajte parfem, neku torbu ili vaučer za kupovinu. Poslaćete im lepu poruku, da smatrate da su odrasli i da sami mogu da kupe sebi ono što žele za novac kojim budu raspolagali. Naučićete ih da dobro razmisle pre kupovine, i ne troše suludo novac.
Svakom uzrastu po zasluzi, ali i prema mogućnostima, koje svako od nasi ma. U poslednjih godinu dana sve je poskupelo, samo ljubav i dalje nema cenu. Ona je nemerljiva i te kako poželjna za svako biće, a naviše decu, koja su navikla od rođenja da ih njome nesebično darujemo.

Kratak pregled ovogodišnjih najpopularnijih igračaka za bebe

Bebi gimnastika, mekane kocke, igračke na povlačenje, muzičke i aktiviti igračke

Najpopularnije igračke za devojčice

Kućice za lutke, kolica za lutke, dečije kuhinje,Barbie lutke, kreativni setovi, slagalice, muzičke igračke

Igračke za dečake koje svi obožavaju

Hot wheels perionica, garaža, staze, pruge i vozovi, roboti, vozila na daljinski, kranovi, kamioni i brojni alati

foto:marisa-howenstine-unsplash,keterinakucherenko-pixabay, gilmanshin-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Deda Mraz crveni 110cm 42/70457
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Traktori za decu 956-crveni,aris
Traktor na pedale model 956
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.699,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno