Deca
29.11.2021.

Evo kako organizovati zajedničko vreme sa decom u hladnim danima

Iako nam tek predstoje hladni sumorni dani, već sada jedva čekamo da stigne proleće. No, do tog perioda ćemo se poprilično načekati. Svakako, kako ne možemo kao medvedi da utonemo u zimski san, moraćemo naći načina da se lepo organizujemo. Evo nekih predloga aktivnosti.


Zajedničko spremanje hrane


Smatra se da porodica koja kuva zajedno ostaje zdrava. Kuvanje kod kuće povezano je sa boljim kvalitetom ishrane i nižim nivoom telesne masti. Kada uključite celu porodicu, imaćete više benefita, a ne samo zdravstvene koristi. Osim što ćete im omogućiti nezavisnost i kreativnost u kuhinji, uspešno ćete i deliti posao. Zajedničke aktivnosti razvijaju i osećaj zajedništva, te se uspehu podjednako svi učesnici raduju.

Ako imate malu decu predlog je da jednom nedeljno pripremite lak obrok gde mališani mogu pomoći. Neka vam iz frižidera dodaju sveže namirnice ili donesu posudu za kuvanje. Deca vole da pomažu, a provereno dobro ide i igranje sa testom u nekom kutku kuhinje.

Vreme predviđeno za zajedničko čitanje

U svetu blistavih, primamljivih ekrana, može biti potrebno malo ubeđivanja da biste naveli decu da sednu i čitaju. Ali kada jednom nađete priču koja ih uzbuđuje, možda neće želeti da prestanu!

Razmislite o redovnom zajedničkom čitanju. Za porodice sa mlađom decom, ovo bi moglo izgledati kao izvlačenje nekoliko slikovnica pre spavanja. Za stariju decu predlog je da odvojite vreme da svako čita svoju knjigu ili zajedno svako veče po nekoliko poglavlja dečije knjige koju nakon toga i komentarišete. Provodeći kvalitetno vreme čitajući sa deteto i sami ćete uživati.

Zajednički trening u kučnim uslovima

Kako je korona i dalje prisutna, odlaske na vežbanje treba zaboraviti još neko vreme. No, zato je životni prostor tu da i tome posluži. Bez obzira koliko protora imate, uvek neko ćoše možete da namenite vežbanju.  Ako imate višečlanu porodicu možete se podeliti u grupe i tako provoditi zajedničke trenutke. Vežbanje u paru i te kako može da bude zabavno, ali i dragoceno. Ne samo da ćete imati nekoga ko nadgleda pravilno izvođenje vežbi već ćete moći da sprovedete i vežbe koje se rade u paru.

Zajednički trenuci su dragoceni za svaku porodicu pogotovo onu sa starijom decom jer su oni sve ređi kako deca rastu. Ako uspete da ih animirate da u njihovom starijem školskom uzrastu imate zajedničke trenutke, maksimalno to iskoristite jer ćete se i vi i oni toga uvek rado sećati.

foto:josh-applegate-unsplash, nicholas-safran-unsplas

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Trotineti 759656CT
Trotinet sa tri točka 759656
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Neseser Marseille ABS 110303
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Vtech Edukativna knjiga 19377
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.949,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno