Deca
17.11.2021.

Savršene igračke za devojčice staju u svaki paketić

Ponekad se čini da je sa devojčicama lakše. Njima niko neće zameriti ako se igraju autićima, klikerima, puškama. One mogu da budu i elegante i umazane, a od Deda Mraza mogu poželeti gotovo sve što im padne napamet. Devojčice znaju da “udju pod kožu” i dobiju ono što zamisle, a toga je tako puno. No, neke igračke su neprevaziđene i sa njima prosto nema greške. Pa krenimo redom.

Igračke interesovanja probuđuju maštu devojčicama


Medju igračkama interesovanja se nalazi sve ono vezano za brojna zanimanja ljudi, pa će tu biti i doktorskih setova, ali i kuhinja za spremanje hrane, mašine za šivenje, baš kao i kostima za maskenbal. Devojčice obožavaju igru zanimanja, a sa njima kreću još od najranijeg detinjstva oponašajući starije i glumeći razne uloge. Izuzetno korisne igračke, koje obuhvataju podjednako sve one vezane za kućne poslove, poput usisivača, seta za peglanje, do igračaka za istraživanje svemira, modnog dizajna. Na ovaj način devojčice mogu da budu i zubarke i doktorke, ali i kuvarice i detektivi, nešto što im razvija maštu i u čemu i te kako uživaju.


Ko ne voli da bude muzička zvezda?


Pevanje, igranje, đuskanje prati jednu devojčicu od najranijih dana. Možda stavi naočare za sunce i izvodi brojne numere dok je njeni “fanovi” bodre. Baka će već nabaviti mikrofon sa mogućnošću snimanja zvuka i plejerom, deka gitaru ili bubnjeve, sve u svemu biće poprilično vesele večeri. Muzičke igračke su važne za odrastanje dece, pa šta god da izaberete devojčicama će se dopasti.


Svaka devojčica treba da ima bar jednu omiljenu lutku!


Sve što je vezano za lutke i brigu o njima devojčice obožavaju. Pokušajte sa lutkama bebama koje pričaju, plaču, smeju se. Devojčice će sate provesti u igri sa njima, pevati im, pričati, šetati ih i povijati. Ni na jedno putovanje ne kreće se bez omiljene lutke, iako ih ima nekoliko, jer njih nikada dosta pa će vremenom lutke bebe zameniti Barbie, Defe i neke druge namenjene starijim devojčicama.


Društvene igre su uvek dobar izbor poklona


Od malih nogu kreće se sa igrom memorije. Neverovatno koliko bolje od starijih deca pamte te već sa ovom se uvode u društvene igre. Možda nemaju iskustva sa slagalicama, ali puzzle će im svakako dobro doći i iznova će ih slagati. A pored njih tu su i druge društvene igre koje im ispunjavaju vreme. One su namenjene za porodična okupljanja pa je lepo da od najranijeg detinjstva stekne se navika za porodično druženje uz igru. Brojne su društvene igre koje su svima interesantne. Neke mogu i usmeno da se igraju npr. u autu na putovanjima, dok druge zahtevaju veću koncentraciju.


Kućice i šatori za igru su “must have” za devojčice


Zamislite scenu u kojoj devojčica sedi u svojoj kućici ili šatoru, u kojoj su poređani plišani drugari kojima ona priča priče, peva, čita knjigu ili crta na tabli. Toliko vremena je spremna u toku dana da im posveti. Ona ih leči, ako su bolesni, hrani, ako su gladni. Za sve to kućica ili šator su nezamenjivi. Ako joj dođe i najbolja drugarica, ima mesta da se njih dve igraju, da popiju kafu iz najnovijoh šoljica i zaslade sveže umešenim kolačom. Devojčice će se retko dosađivati, uglavnom će svoju pažnju usmeriti na nešto, pa makar i leškarenje u svom šatoru. I taj vid zabave će im prijati.


Kreativni setovi su uvek zanimljivi


Za devojčice, pogotovo malo starije kreativni setovi su izbor kome će se radovati. Naučiće da prave ogrlice, narukvice, dizajniraju prstenje i  ukrasne torbe. Takve igračke ih posebno raduju jer napravljen nakit mogu i pokloniti i mami i baki i tetki i drugaricu. Radost darivanja je lepo razviti u ranom detinjstvu zbog posebnog zadovoljstva koji izaziva.
 
Ukoliko želite da obradujete devojčicu za novogodišnje praznike, odaberite klasične igračke, jer će se njima uvek vraćati. Trenutno aktuelne igračke sa TV reklama znaju i da razočaraju decu kada ih uživo vide. Igrajte na sigurnu kartu, sigurno nećete pogrešiti.

foto:jelleke-vanooteghem-unsplas,katie-emslie-unsplas

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Hasbro brzi monopol E7033
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.749,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lutke 54/41064
Interaktivna lutka MILA, 100 rečenica
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
7.119,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lutke Barbie 1100014455,orb
Barbie lutka Color Reveal Haski
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.899,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno