Deca
18.08.2021.

Evo šta je sve potrebno detetu da bude aktivno napolju tokom cele godine

Bilo da je proleće, leto ili jesen, deci je na raspolaganju veliki broj aktivnosti u prirodi. Pored lopte, kao nezaobilaznog sportskog rekvizita bez kojeg nema odrastanja, tu su i tricikli i trotineti za decu. Tricikli su namenjeni najmlađima, obično do navršene treće godine, kada ih menjaju trotineti i to oni sa tri točka. Kako deca vole da su aktivna, već od najranijih dana mogu, u početku uz pomoć odraslih, a vremenom samostalno da uživaju u vožnji. Na nama starijima je samo da im to i omogućimo.


Neka tricikl bude uz vašeg mališana od momenta kada počinje samostalno da sedi


Obično već oko devetog meseca tricikl je pravi izbor za svakodnevne aktivnosti majke i deteta. Većina modela ima korpu za odlaganje stvari, pa tricikl može da zameni kolica u ovom uzrastu. Takođe, uglavnom imaju i podesivo sedište, što omogućava mališanima da spavaju u toku vožnje, a u najranijem uzrastu beba je zaštićena sigurnosnim pojasevima. Triciklom je lakše upravljati, uglavnom je i laganiji od kolica, te ga zato stariji i rado prihvataju kao rešenje za izlaske sa decom, koja su tendom zaštićena od svih vremenskih prilika. Ono što je takođe važno, kako beba raste, tako se i osamostaljuje, pa veoma brzo stariji joj mogu prepustiti i samostalnu vožnju. Smart trike i Lorreli modeli tricikala su upravo zato i najčešći izbor roditelja, a uz njihove modele se posebno  prodaju i navlake koje dodatno štite od padavina.

Sa dobrim trotinetom zabava može da krene već od druge godine


Uglavnom je preporuka da se trotineti koriste od treće godine, no modeli sa sedištem daju mogućnost dvogodišnjacima da se zabavljaju poput njihovih starijih drugara. U početku takav trotinet je poput guralice. Sama nosivost sedišta je do 20kg pa su deca sigurna u toku vožnje. Njima će sedište značiti samo prvih godinu dana, nakon čega su veoma uspešni u vožnji klasičnog trotineta. U slučaju brenda Hot Mom, nosivost je do 50kg, a podešavajuća ručka ima tri nivoa. Zahvaljujući tome, deca godinama mogu uspešno da voze, sve dok im ovi tricikli, modeli sa dva svetleća točka napred i dva pozadi ne dosade i ne požele da pređu na viši nivo, trotinete sa jednim točkom napred i jednim pozadi.


Za veštije mališane željne adrenalina, tu su trotineti skuteri


Trotineti sa tri točka za ekstremnu upotrebu namenjeni su mališanima starijim od pet godina. Predviđeni su za intuitivnu vožnju i lako se prilagođavaju svim terenima. Prilagođeni su i prirodnim pokretima tela prilikom skijanja, a dizajnirani tako da smanjuju pritisak na kolena. Za sve one odvažne dečake i devojčice ovaj trotinet daruje uzbuđenje i adrenalin koji je pojedincima i te kako potreban. S obzirom da je model Smart Trike Ski Scootera deklarisan na 50kg omogućeno je i mnogo starijoj deci da uspešno voze.

Lepo vreme će još dugo potrajati pa su tricikli, trotineti i skuteri i te kako poželjni za aktivne mališane. Ne samo da će se lepo zabaviti, već uz pomoć njih uvežbaće motoriku, balans i ojačaće sve mišiće, a to je i te kako važno za zdrav rast i razvoj mališana.
Brendove Hot Mom, Lorreli i Smart Trike možete naći na sajtu Kidsland-a.

promo tekst

slike:kidsland.rs,unplush.com, smartrike.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno