Deca
21.04.2021.

Kaiševi za prohodavanje čuvaju leđa odraslima a deci daju slobodu kretanja

Svaki period odrastanja bebe nosi poneku brigu roditeljima. Dok su sasvim mali, brinemo da li su gladni, da li su razlog nervoze grčevi ili rast zubića, kako da prepoznamo različite vrste plača. Jedva čekamo da malo porastu da možemo da se sporazumevamo sa njima. No, tad sledi nova faza, istraživanje okoline te su prvi koraci ono što nas raduje i zabrinjava u isto vreme jer pored želje da detetu sačuvamo glavu i izbegnemo modrice, tu je i briga da sačuvamo i svoja leđa dok dete ne prohoda. I za jedno i za drugo rešenje nude kaiševi za prohodavanje.

Kaiševi za prohodavanje i način funkcionisanja

Kaiševi za prohodavanje već dugo postoje na tržištu, ali njihova upotreba nije toliko učestala kod nas. Iako im je cena simbolična, i dalje je prisutno  tradicionalno prohodavanje, u okviru kojeg starija osoba bebu drži ispod ramena, a kako beba ojačava i pravi sigurnije korake tako se i pridržavanje pomera ka dlanu, što je ujedno i poslednja faza pred prohodavanje.
Kaiševi se mogu koristiti već od bebinog šestog meseca, zapravo kada beba oseti potrebu da korača. Ova faza razvoja nije kod svih beba ista.
Kaiševi za prohodavanje imaju mogućnost podešavanja kako bi detetu bilo udobno. Uglavnom su u pitanju dve tačke povezivanja, pojas/struk i ramena. Dete nema osećaj da mu neko pomaže dok hoda već da se oslanja na sopstvenu snagu i tehniku. Čak i kada je u potencijalnoj opasnosti, stariji mogu lakim manevrisanjem istu da izbegnu. 


Da li su kaiševi za prohodavanje dobro rešenje za roditelje i decu?

Korišćenje dečijih kaiševa za prohodavanje je stvar ličnih sklonosti. Neki roditelji će radije izabrati tradicionalan način prohodavanja koji podrazumeva držanje za ruku s obzirom da njima kaiševi stvaraju nelagodnost. Sama prednost kaiševa za prohodavanje podrazumeva sledeće:
*Pomažu bebi da nauči da hoda sa slobodnim rukama čime stiče osećaj kontrole
*Štite dete od neželjenih padova i udaraca
*Smanjuju bolove u leđima osobi koja drži kaiševe dok beba hoda
*Izrađeni od mekanih i udobnih materijala kaiševi obezbedjuju sigurnost i udobnost detetu dok hoda 

Kaiševi za bebe imaju multifunkcionalnu upotrebu

Jednostvani za upotrebu, kaiševi za prohodavanje se mogu koristiti i u stolici za hranjenje beba kao i u kolicima za kupovinu čime svaki izlazak sa bebom postaje uživanje bez rizika da se beba prevrne i povredi.

Ukoliko se dvoumite za kupovinu kaiševa za prohodavanje, imajte na umu da je prosečno dva meseca potrebno da beba prohoda od momenta kada pokaže interesovanje za to. Neko dete će da prohoda sa 10, a neko tek sa 20 meseci. Ono što je bitno, ne treba ga forsirati već pratiti detetov ritam. Ukoliko želite da sačuvate svoja leđa i detetu omogućite da se kreće slobodno, kaiševi za prohodavanje su idealno rešenje za vas. Dostupni su svima koji se odluče da ih koriste, a na tržištu je prisutno nekoliko proizvođača u sličnom cenovnom rangu.
Izbor kaiševa za prohodavanje pogledajte na sajtu kidsland.rs

Promo tekst
foto:kidsland.rs,lorelli.eu

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno