Deca
30.03.2021.

Ovo su igračke za bebe kojim možete da ih obradujete za Uskrs!

Ništa lepše nego kada u svom okruženju imate bebu koju možete da obradujete za Uskrs, jedan od najlepših hrišćanskih praznika. Iako su one male da bi razumele značenje darivanja i ovog važnog dana, važno je da ih od najranijih dana navikavamo na negovanje tradicije,kako bi kasnije, kad malo poraste, dete uživalo i u farbanju jaja. Iako uskršnji zeka nije deo pravoslavne tradicije, ne uskraćujte deci radost zbog poklona koje im on simbolično donosi. Poklone ćete, naravno, izabrati vi, posebnu pažnju posvetite onima za bebe, jer treba da budu u skladu sa uzrastom. Evo nekih predloga.

Podloge za igru bebe koriste već od prvog dana života

Već od prvog dana bebinog života možete odabrati savršenu podlogu za igru. Njih bebe obožavaju, ali i stariji koji brinu o mališanima. Podloga ne zauzima puno mesta, pa se može i poneti na put i uvek biti bebi na raspolaganju. Svaka od njih sadrži ogledalo i šarene igračke koje stimulišu bebine pokrete. Podloga za igru se naziva još i bebi gimnastikom, a taj naziv opravdava činjenicom da beba ležeči prvo na leđima jača stomačne mišiće. Osim toga, ona jača motoriku pokušavajući da dodirne okačene igračke koje po potrebi mogu i da se skinu.
Takođe, beba na podlozi može biti okrenuta stomakom te će u tom slučaju jačati leđne mišiće i spremati se za puzanje, a kasnije i za prohodavanje. Na udobnoj podlozi vremenom će dete početi i da sedi te se zabavljati i drugim igračkama. Osim za Uskrs, bebi gimnastika je idealan poklon i za babine ili krštenje deteta.

Guralice za prohodavanje su multifunkcionalne igračke

Za igranje u kućnim uslovima guralica za prohodavanje je još jedna igračka koja ima više funkcionalnosti i kojoj se bebe posebno raduju. Čim savlada sedenje, beba započinje istraživanje okoline pokušavajući da se uspravi i načini prve korake. U tome će joj pomoći guralica za prohodavanje, koja će neko vreme biti najveći oslonac i sigurnost pri svakom koraku. Za ovu igračku guralicu nikada nije rano, s obzirom na to da beba ne mora da je koristi isključivo za prohodavanje. I dok sedi beba se bezbedno igra, a pojedini modeli su i multifunkcionalni stočići te je ovo odličan izbor za uskršnji poklon.

I dubak može da bude multifunkcionalna igračka

U okviru bebi opreme od davnina je u upotrebi dubak, kako onaj klasičan, tako i oni multifunkcionalni modeli. Oni su zapravo veoma zanimljive igračke čija upotreba se ne završava prohodavanjem. Deca će uživati u igri dok prave prve korake i u isto vreme stiču nova audio, vizuelna i taktilna iskustva.

Klackalice u obliku omiljenih životinja i za bebe i za malce

Klackalice su igračke koje odgovaraju starijim bebama, te sa njima ne treba žuriti. Ono što je sigurno da su među omiljenim igračkama, posebno one namenjene zatvorenom prostoru. Treba ih birati prema uzrastu deteta, a prednost dati drvenim modelima u kojima će bebe biti sigurne, jer stariji njima upravljaju. Drveni konjiće i plastične klackalice birajte za nešto starije mališane, kada budete sigurni da mogu sami bezbedno da se klackaju.

Plišane igračke vole i starija deca

Svaki mališan raste uz neku od plišanih igračaka od koje se uglavnom ne odvaja. Verni pratilac na svakom putu, najbolji drugar bez koga ne može da se zamisli ni dan,a kamoli noć, uvek je tu. I kada rastu zubići, i kada se kreće u vrtić. Bez njega se retko izlazi i u šetnju, a kako dete raste tako želi da ima što više plišanih drugara. Oni su njegova publika pred kojom izvodi predstavu, prijatelji za koje sprema obroke. Za pojedine mališane, plišana igračka je najbolji poklon, te odabirom bilo koje nećete pogrešiti.

Ovo su samo neki od predloga za igračke za bebe za koje verujemo da će obradovati mališane. Za koji god poklon da se odlučite, imajte na umu  da pripreme za Uskrs kreću već krajem marta kao i da smo poslednjih godinu dana usmereni na online shopove, te je najbolje na vreme obezbediti željene poklone. Ono što je važno, ponuda je velika, a kupovina putem online i te kako sigurna, ako birate proverene sajtove. Naš predlog je da skuvate kafu ili čaj, udobno se zavalite u fotelju i uživate u kupovini.
slike:kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 115155FVS
Šetalica B kids 3u1 Magarence 115155
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dino u akciji   Šef i Šefica su plavi i ružičasti dinosaurusi ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.297,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno