Deca
28.10.2020.

Odgovorite na ova pitanja, biće vam lakše da izaberete kolica

Da je bebećim stvarčicama i potrepštinama teško odoleti znaju svi oni koji su se iz tržnih centara vraćali sa punim kesama benkica, čarapica, portiklica, zekica, tračica za kosu, zvečki, glodalica, šeširića, bundica i kupaćih kostimčića, pa su posle danima, zbog ovog ataka na kućni budžet, prebirali po novčaniku. Srećom, pune kese krpica ne moraju da koštaju previše, šteta nije velika čak i ako beba nikad i ne obuče i ne obuje ništa od toga. Međutim, one skuplje stvari ne mogu da se kupuju ovako impulsivno, posebno ne krevetac, sedište za auto, a naročito kolica. Pre nego što krenete u potragu za prvim bebinim prevoznim sredstvom, odgovorite na sledeća pitanja.

1. Koja vrsta dečjih kolica nam treba?

Zapitajte se koliko dugo želite da koristite ova prva kolica i za koje aktivnosti? Da li ćete ih koristiti svakodnevno ili samo povremeno? Da li će vam služiti za kratke ili duge šetnje, da li vam treba prostor za bakaluk iz prodavnice, da li planirate da ih nosite na putovanja...? U zavisnosti od nivoa aktivnosti, možete odabrati lagana kolica ili ona kabasta, sa brojnim dodacima, koja se transformišu kako beba raste.
Nije svejedno da li kupujete kolica za prvo, drugo ili treće dete. Ona za prvenče mogu da budu kabastija, složenija i skuplja, isplati se, jer ćete ih koristiti za ostalu decu (ako ih planirate).

2. Imate li snage i prostora za velika teška kolica?

Iako je sjajno imati višenamenska kolica, proverite da li mogu da stanu u gepek vašeg automobila i lift, i dobro razmislite hoćete li imati snage da ih sklapate i rasklapate, da ih dižete i spuštate svaki put kad naiđete na stepenište i visok ivičnjak. Neka kolica su velika i glomazna zato što su napravljena od izdržljivijeg materijala, pa će vam dugo trajati, ili imaju velike točkove, idealne za sve terene, a vama baš to treba.
Nekada su kolica teška zbog dodataka ili zbog toga što imaju sportsko sedište i korpu, šoping korpu, dodatne navlake, rezervne kaiševe...

3. Koliko novca možemo da izdvojimo?

Cena kolica jeste izuzetno važna, ali ne bi smela da bude presudna kod kupovine kolica. Kišobran kolica su najjeftinija, ali ne nude ni deo opcija koje su vam potrebne, a za novorođenčad su neupotrebljiva jer uglavnom nemaju onaj prvi, vodoravni položaj. Neka kolica vam mogu delovati preskupo, ali će se iplatiti jer, recimo, imaju i nosiljku za novorođenče, odnosno sedište za auto, navlake za kišu i sneg...
I još nešto, skuplja kolica su obično kvalitetnija i izdržljivija, tako da ćete moći da ih prodate i da povratite deo uloženog novca.

4. Kako da odaberemo brend po našoj meri?

Oni koji su decu rađali i odgajali devedesetih pamte da su mogli da biraju između dva, tri poznata brenda i nekoliko „no name“ modela, a danas se, ako čekaju unučiće, hvataju za glavu pred ponudom. Tu su i one marke iz njihovog vremena, a tu su i mnogi novi brendovi kakav je „Hot Mom“. Osnovan je u Londonu pre 10 godina sa idejom i misijom da prave savršena kolica koja će obožavati i bebe, ali i njihove mame, posebno one koje insistiraju na kvalitetu i modernom dizajnu. Ova kolica pružaju nenadmašnu funkcionalnost, sigurnost, udobnost i jedinstven stil.

Ako ste odgovorili na sva ova pitanja, ali se niste rešili svih nedoumica i dilema, istražite čega sve ima na sajtu Kids Land ili se konsultujete sa stručnim prodavcima u njihovim prodajnim objektima. Šta god da izaberete, nećete pogrešiti.
Promo tekst
Foto: stroller-envy.com, kids land

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno