Deca
24.08.2020.

Ne zna se zašto deca od malih nogu vole vožnju i točkove

U normalnim godinama, u koje ova koju živimo i „trošimo“ nikako ne spada, sada bismo pričali o odlasku na more u postsezoni, o novim rančevima, kupovini školskog pribora i uvijačima za sveske i knjige, o pripremama starijih đaka u klupe, ali ništa od toga. Bavimo se maskama, pitamo se kako će izgledati boravak malaca u vrtićima, kako onlajn nastava, a kako nastava u školi, usput razmišljajući da li deci da kupimo udžbenike ili novi televizor da bi imali na čemu da prate predavanja.

Podstaknite decu da budu što aktivnija

A možda je najbolje da ne lupamo glave i da ih podstaknemo da u narednih deset dana što više uživaju u boravku na svežem vazduhu i u igri na otvorenom. Umesto da buduće prvačiće teramo da uče kako da dođu do škole i kako da sede mirno u klupi, umesto da drugake i trećake ubeđujemo da pročitaju lektiru, a četvrtake da se svrte u kući, treba da ih podstaknemo da budu što aktivniji jer od 1. septembra, dok ne prođe opasnost od korone, neće biti časova fizičkog, a verovatno ni treninga u klubovima.
Vožnju na dva, tri i četiri točka vole od malih nogu

Za sve koji su savladali vožnju na dva točka, tu se bicikli i trotineti, da se na njima juri po trotoarima, zabačenim parkinzima, slepim ulicama, parkovskim i dvorišnim stazama, a malcima će mnogo radosti i zabave obezbediti guralice, tricikli, automobili na alumulator i najraznovrsnije igračke za dvorište. I vreme će nam, kažu meteorolozi, ići na ruku, jer neće biti padavina, ali ni tropskih vrućina, što je idealno za boravak napolju. A ako ipak bude toplije nego što vam prija, izlazak u dvorište ili park rezervišite za jutarnje ili večernje sate.
Tricikl ćete prvo voziti vi, a tek kasnije oni

Guralica je, ako zanemarimo kolica, prvo prevozno sredstvo još u bebećem uzrastu jer može da se koristi i dok dete ne hoda, ali i kasnije kada je, skidanjem odrđenih delova, pretvorite u klasičan tricikl. Uvek birajte one renomiranih proizvođača, jer su kvalitetniji. U početku ćete u njemu gurati dete, kao u kišobran kolicima, a kasnije, kad skinete tendu i ručku za upravljanje, tricikl može da vozi dete samo. Neka deca će dugo uživati u vožnji tricikla, druga će brzo tražiti bicikl sa dva „normalna“ i dva pomoćna točkića, a ima i one koja će vrlo brzo biti zrela za vožnju automobila sa akumulatorom.
Najbolje su igračke renomiranih proizvođača

A kad smo već kod vožnje, deca podjednako vole i ona prevozna sredstva koja im, iako za njihovim upravljačima ne mogu da sede, donose mnogo zabave i smeha – kamione, buldožere, bagere i ostale građevinske nemani. Osim toga, obezbedite deci još kofu peska ili šljunka, lopaticu-dve za premeštanje tovara i uživajte u veselom kikotu vaših malih inženjera saobraćaja i građevinarstva.
Deca vole igračke koje garantuju zabavu i smeh

Za klince koji vole igru u pesku, tu je i multifunkcionalni sto od šest delova, a ako u kući pak imate malog umetnika, kuvara, filozofa ili matematičara, nekog ko ne bi da prlja ručice, trebaće vam malo drugačiji jedinstveni edukativni sto za igru. Oba su namenjena deci starijoj od 12 meseci, zbog čega ne treba da ih nabavljate za mlađe od godinu dana.
Inače, igračke uvek birajte prema uzrastu, proverenog kvaliteta i dizajna, jer samo tako nećete pogrešiti, a još bolje je ako se konsultujete sa stručnim prodavcima u prodajnim objektima Kids Land. Za vas koji pak više volite onlajn kupovinu, evo kraćeg puta. Samo kliknite OVDE i bićete u carstvu igračaka.
Promo tekst
Foto: kids land

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno