Deca
04.07.2020.

Oprema za školu - pronađite za prvaka sve što vam je potrebno na jednom mestu

Bilo da ste roditelj budućeg prvaka ili deteta starijih razreda, naoružajte se strpljenjem pre nego što krenete u nabavku opreme za novu školsku godinu. Malo više aktivnosti se zahteva za prvaka, jer njima je pomoć u odlučivanju i te kako potrebna, dok sa starijom decom glavne su finansije koje treba obezbediti.


Odaberite anatomski ili ranac na točkiće za prvaka

Radost polaska deteta u prvi razred deli cela uža familija. Svi su željni da mališana obraduju poklonom za ulazak u svet obrazovanja. Baka i deka bi da kupe ranac, tetka pernicu, a ostali moraju da budu domišljati i traže sve ono što može da zatreba u toku školovanja, da u isto vreme bude zanimljivo i da se detetu dopadne.
Posebna pažnja se poklanja brendu i desenima, a ono što je bitno za jednog prvaka su i pernice, ističu u prodavnici “Zavrzlama”. I ove godine savet smo potražili od Aleksandra, prodavca rančeva i opreme za školu, koga roditelji i deca u Beogradu preporučuju.

Opremu za školu bira roditelj ili dete?

Na tržištu je veliki broj rančeva, ali i kompletne opreme za školu. Neki uvoznici i proizvođači osvajaju niskim cenama, drugi ističu kao svoju prednost kvalitet, treći se rukovode prepoznatljivošću i tradicijom brenda. Bilo kako bilo, Aleksandar ističe da osnovna odluka prilikom odabira ranca treba da bude zasnovana na odgovorima na sledeća pitanja:
1. Ko nosi ranac u školu - neko stariji ili dete?
2. Da li dete prelazi dug put do škole i da li je ranac na točkiće zaista idealno rešenje za njega?
3. Gde će ranac stajati u toku nastave? U ormariću ili na podu?
4. Kakvu bi aplikaciju dete volelo na rancu? Crtani lik, oznaku fudbalskog tima ili nešto sasvim drugačije?
5. Koliko novca planirate da izdvojite za ranac?

Kada ste odgovorili na ova pitanja, onda bez stresa možete poći u kupovinu.
Aleksandar savetuje roditeljima da oni prvi izaberu tri-četiri ranca koja ispunjavaju njihove kriterijume, pa da tek onda daju detetu da odabere jedan od ponuđenih.
Ranac igra najveću ulogu u u opremi za školu. Zato na njemu se najviše i insistira jer deca se po rančevima i prepoznaju pa je njima ova kupovina izuzetno važna.

Sve što vam je potrebno na jednom mestu za prvaka naći ćete u prodavnici Zavrzlama

Većina knjižara će pružiti neophodnu školsku opremu poput pernica, torbi za patike, svezaka, olovaka, gumica, rezača, bojica, flomastera, bloka, kesa za blok i drugih sitnica koje detetu znače, a korisne su mu za nastavu. Po neke knjižare i prodavci će vašoj kupovini dati dodatnu vrednost, pre svega ukoliko naletite na prodavca koji želi da vas sasluša i na osnovu toga vam da preporuku. Za Aleksandra važi da je uvek na strani deteta, tako da mu je dečji osmeh najbitniji. Zato ga i preporučuju na društvenim mrežama i u prodavncii traže da ga pozovu u slučaju da nije prisutan. Možda će vas odvratiti od vaše prvobitne ideje, ali sve u interesu vaših potreba.
Njegova mana je što svake godine obezbedi sve veći broj rančeva i pernica, kao i prateće opreme za školu u “Zavrzlami” što deci i roditeljima otežava izbor. Uvek po neki novi, ali proveren brend, jer je njemu kvalitet najvažniji.
Takođe, poznat je i po tome da vam neće dozvoliti da trošite novac na sveske dok se ne konsultujete sa učiteljem, ali uz to će s vama podeliti svoje iskustvo roditelja školaraca, što će vam puno značiti. 


I Globus lampa je poželjna oprema za školu, ali i odličan poklon za svakog prvaka i starijeg školarca

Neretko i neko iz šire familije želi da obraduje školarca. Zato je "Zavrzlama" poznata i po globus lampama u tri dimenzije. Urađene ćiriličnim pismom imaju i geopolitičku kartu, pa je zanimljiva starijim školarcima. U zavisnosti od veličine radnog stola, možete odabrati jednu od tri dimenzije, najmanji globus od 21 cm, srednji od 25 cm i najveći prečnika 32cm.

Sa dečacima je uglavnom lako. Oni znaju šta žele, nije im toliko važan brend, ni izgled ranca, radije bi se kod Aleksandra u "Zavrzlami" igrali brojnim sitnicama, igračkama. Nekako, iskustvo kaže da oni to odrade uglavnom uz podršku i preporuku roditelja.
Sa devojčicama je situacija drugačija, pa Aleksandar uinapred priprema roditelje  za neodlučnost i češće menjanje rančeva. Neki dečaci svoj ranac iz prvog razreda nose do završetka osnovne škole, a većina devojčica već posle dve godine želi da promeni ranac. Za njih je to modni detalj, a kad je nešto tako važno, onda se i razume potreba da se moda prati.
slike:targetbag FB, https://www.heise.de

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno