Deca
09.04.2020.

Predstavljamo vam igračke za dvorište koje deca obožavaju

Bilo da posedujemo sopstveno dvorište ili izvodimo dete u obližnji parkić  na raspolaganju su nam brojne igračke za dvorište. Neke su statične i teške pa su rezervisane samo za dvorište a mnoge možemo i da nosimo sa sobom. Zajedničko im je da izazivaju radost kod dece, podstiču razvoj motorike i takmičarskog duha.

Tobogan - za vežbe koordinacije i pokreta

Svi urađeni parkići imaju multifunkcionalne tobogane. Ova igračka za dvorište veoma je važna za decu jer omugućava beskrajno ponavljanje iste radnje, vežbanje koordinacije i pokreta. Izrađuju se u različitim dimenzijama, pa deca već od treće godine mogu samostalno da ih koriste. Tobogani na javnim površinama uglavnom su izrađeni od drveta, dok su oni namenjeni ličnoj upotrebi izrađeni od plastike. Pojedini modeli imaju i dodatne elemente poput koša ili zida za penjanje.

 

Kućice za dvorište - za najlepše trenutke

Za sve one mališane koje bekrajne trenutke detinjstva provode napolju kućice za dvorište su idealna igračka. Poseban, samo njihov kutak u kome mašta nema granice. Bilo da se igra u društvu ili samo, dete će provesti bezbrižne sate na svežem vazduhu. Najdraža lutka, plišani drugari, doktorski set ili kuhinja, kao i lopta zauzeće svoje mesto u kućici  u kojoj može da se odigra i neka predstava ili odglumi omiljena bajka.

Šator - sjajna igračka i za kuću i za dvorište

Za šator nije nužno da imamo dvorište, jer ova igračka zbog svojih dimenzija može podjednako dobro da se smesti i u stanu. Poput kućice za dvorište, dečji šator ima ulogu posebnog kutka koji mališani obožavaju, a vole ga i roditelji jer nakon igre može da se pretvori u spavaonicu za igračke sve u cilju sređene sobe. Šatori su izrađeni u više motiva te su podeljeni na one u kojima “žive” princeze, policajci, crtani junaci, vatrogasci, domaće životinje ili čak dinosaurusi.

Klackalice i njihalice - idealno za najmlađe

Rezervisane su za najmlađe. Pojedini modeli su namenjene starijim bebama, ali uglavnom su klackalice igračke za decu od tri do šest godina. Kako ne zauzimaju mnogo mesta, dobre su za igru i u dvorištu i u kući. Svako dete uživa dok se njiše, jer je bezbedno u udobnom sedištu.

Igračke se biraju po uzrastu, to je bezbedno

Guralice mamama često zamenjuju kolica dok su bebe male. Podešavajuća ručka i korpa za odlaganje stvari ovu igračku čini savršenom za svaki parkić i odlazak u kupovinu. Kako beba raste, tako se i pojedini modeli ove igračke transformišu u tricikle koji su stabilna priprema za bicikle bez kojih se ne može zamisliti detinjstvo. A tu tek zabava počinje jer, osim što vežbaju koordinaciju, spretnost, okretnost  i pravilno padanje, deca razvijaju takmičarski duh. U društvu ili samostalno, tek vožnja bicikla je nenadmašna zabava, a poslednjih godina s razlogom raste popularnost trotineta. Podešavajuća ručka i nosivost, kao i lako sklapanje i rasklapanje trotinet  čini omiljenom igračkom za parkiće,pogotovo onih koji žive u stambenim zgradama.

Idealne igračke za dvorište su i trambolina, peščanik i ljuljaška, ali i vijača i obruč hulahop. U kišno vreme igračke za dvorište mogu biti i gumene čizmice za šljapkanje po baricama.Važno je, bez obzira kako su nam dvorišta i parkići opremljeni da deca što više vremena provode u prirodi, da im dozvolimo da se penju i skaču, da ih za takve prilike oblačimo sportski, za dvorište jer takve igre podrazumevaju i pocepane pantalone i krvava kolena, ali i radost pokreta i slobode koja ulepšava svačije detinjstvo.

Foto:decjisajt.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno