Deca
24.02.2020.

Za najslađe snove bebi su potrebni ušuškanost, toplina i sigurnost

Pre 40-50 godina bebe su iz porodilišta i leti i zimi iznošene u malim debelim „ambasador“ ćebićima, umotane tako da im ne viri ni ćošak benkice, a kamoli deo tela, a kasnije se prešlo na nosiljke. Bile su to platnene korpe, ne mnogo lepe i praktične, ali izuzetno popularne, pa se podrazumevalo da se jedna kupi ili pozajmi za taj dan kad beba krene kući. Preko nje se uvek prebacivala pelena, da l’ zbog uroka, da l’ zbog svetla i „promaje“, a onda su u modu, i to po zakonu, ušla auto-sedišta.

Auto-sedište za bebe je izuzetno korisno i praktično jer ćete ga, osim za iznošenje iz porodilišta, u autu koristiti još mesecima, ali to ne znači da vam nije potrebna i korpa za iznošenje bebe. I nju možete da koristite jako dugo, umesto kolevke i kreveca jer će, budite sigurni, beba najradije i najlepše spavati u njoj.
U prvim danima, nedeljama, pa čak i mesecima, bebe se često trzaju i bude u strahu od sopstvenih ruku i nogu koje sada mogu da mrdaju za razliku od vremena provedenog u maminom stomaku. A kako bebama prija ušuškanost, tako im mala korpa odgovara više od velikog kreveca.

A da ne bude da korpa odgovara samo bebi, pomislite samo na njenu mobilnost. Možete da je koristite u svakom delu kuće – gde vi, tu i beba u korpi – što može da bude jako zgodno ako treba skuvati ručak pored bebe koje odbija da zaspi, opeglati veš ili oprati sudove. Korpa je sjajna i za bebinu popodnevnu dremku, za odlazak u goste, ali i za noć, kad je treba približiti vašem krevetu. Najvažnije od svega je što će se beba u njoj osećati sigurno, ušuškano i zaštićeno, a to je, složićete se, najvažnije.

Ako želite da saznate nešto više o korpama za iznošenje novorođenčadi, ali i ostali potrepštinama za bebe i decu, kliknite OVDE ili posetite prodajne objekte Kids Land.
Promo tekst
Foto: kids land, tinystep.in

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno