Deca
30.01.2020.

Stigle zbirke za malu maturu. Nek ih prelistavaju na raspustu

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa, sa zadacima iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije, za pripremu đaka koji polažu malu maturu mogu da se kupe u knjižarama „Prosvetnog pregleda“, drugim knjižarama širom Srbije i pouzećem. Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo, a na kraju publikacija nalaze se rešenja.


Sve tri zbirke zajedno koštaju 790 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 340 dinara, zbirka za matematiku košta 230 dinara, a kombinovana zbirka 220 dinara. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina. Zahvaljujući njima osmaci će moći bolje provere znanje pre konačnog izlaska na završni ispit u junu. Osnovna funkcija ovih zbirki je da približi učenicima model testa koji će biti na završnom ispitu.


Oni će moći da provere svoje znanje i da samostalno rešavaju zadatke u samoj zbirci u kojoj postoji predviđen prostor za vežbanje. Na kraju ovih publikacija nalaze se i detaljno prikazana rešenja zadataka na osnovu kojih učenici mogu da steknu uvid u sopstvenu uspešnost, prate napredovanje i da se upoznaju sa načinom na koji se zadaci boduju na testu. Sve zbirke mogu da se kupe u knjižarama „Prosvetnog pregleda” u Beogradu i Novom Sadu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem.
Foto: theconversation.com, cengage.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno