Deca
06.11.2019.

Prve igračke ne služe samo za zabavu. Važne su i za pravilan razvoj

Koliko ste puta čuli „Šta će bebi toliko igračaka“, „Je l’ vi to kupujete detetu sve ono što vi niste imali u detinjstvu“, „Igračke su štetne za decu i pogubne za njihov razvoj“? Da vam je neko dao dinar svaki put kada ste morali da odgovorite ne jedno od ovih pitanja, do sada biste bili bogati, ali to nažalost niko ne plaća. Niste zaradili, samo ste se istrošili, ali ne brinite... Novac koji ste dali za prve, kvalitetne bebeće igračke je jedna od boljih investicija, jer su one dragocene za razvoj.


Od prvih dana bebi je potrebna stimulacija, kao što su mamin glas, tatino golicanje, sestrina ili batina nežna ruka. Od prvih dana bebi su potrebne boje, zvuci, stvari koje se pokreću poput predmeta sa muzičke vrteške okačene na krevetac, zvečkica koje je okružuju dok je presvlačite ili gumenih patkica, lepog društva za kupanje. A kad malo poraste, kad počne da prati pogledom sve što se oko nje dešava, kad počne da hvata sve što joj se nađe u blizini, vreme je za prve „prave“ igračke koje će stimulisati njena čula i pomoći joj da se razvije.


Jedna od onih koje mame i tate najviše vole jeste Baby gimnastika sa podlogom, jer će bebi najduže držati pažnju. Podsticaće je da se mrda, proteže i rasteže, a pritom će biti savršeno bezbedna jer se nalazi na podu, odakle nema padanja. Baby Gimnastika se pravi od najkvalitetnijih netoskičnih materijala, a dodaci su obojeni u jarke boje koje pozitivno deluju na čulo vida i na razvoj sinapsi u mozgu. Zvečkice, koje su njen neizostavni deo, stimulisaće bebu da uloži dodatni napor da je dohvati.


U sledećoj fazi razvoja, kad beba počne da sedi, doći će vreme za velike lopte i kocke, razne muzičke igračke koje simuliraju glasove životinja, zvuke muzičkih instrumenata ili reprodukuju jednostavne pesmice uz koje će se vaše maleno dete zadovoljno ljuljuškati, njihati i tapšati. A onda, kad dođe vreme za prve korake, obavezno nabavite prvu guralicu. Pedijatri i fizijatri ih preporučuju jer smatraju da beba zahvaljujući njima uči da hoda pravilno. Guralice im uz to pružaju dodatnu sigurnost i samopouzdanje, a kako većina njih ima zanimljive dodatke, poput ogledalca, zvečki, raznobojnih dugmića i ručki, beba će se u pauzama silno zabavljati.
To vam je i cilj, zar ne?
Promo tekst
Foto: Kids Land

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno