Deca
15.08.2022.

Ako niste uredili sobu za đaka prvaka, bacite se odmah na posao

Ako je vaše prvače dočekalo avgust bez mesta za učenje i pisanje domaćih zadataka, iskoristite vikend da za male pare, uz malo mašte i kreativnosti i dve vredne ruke završite ovaj važan posao. Ako novac nije problem, sobu može da kreči majstor dok vi po salonima nameštaja tražite nov sto i stolicu. Radni sto ne mora da bude skup, ali bi valjalo, ako je to ikako moguće, da ga smestite pored prozora, što dalje od delova stana u kojima se okupljaju svi ukućani.


Sto ne treba da bude prevelik, jer đak prvak neće naučiti da drži stvari na jednom mestu, ali zato stolica mora da „pasuje“ detetu. Dobra stolica je udobna i ima sedište čija visina može da se podešava. Važno je da dete kada sedne na nju ima oslonac za čitava leđa i da stopalima može da dodirne pod. Za razliku od stola, stolica bi morala da bude što kvalitetnija jer od toga zavisi da li će dete sedeti pravilno ili će kriviti kičmu. Modeli sa točkićima su veoma korisni, ali mogu da budu i ometajući faktor posebno ako imate prvaka koji se teško koncentriše i stalno se vrpolji. U tom slučaju birajte model bez točkova jer će stolica služiti za vozikanje po sobi, a ne za sedenje.

Police i fioke treba da služe za držanje knjiga i školskog pribora, kako bi dete u svakom trenutku znalo gde se šta nalazi


Kakav god sto da imate, novi ili stari koji ste koristili vi ili vaša starija deca, potrudite se da prostor oko njega uredite po želji vašeg novog osnovca. Bilo da je reč o boji zidova, polica iznad stola ili motivima stikera kojima ćete ukrasiti radni kutak, oslušnite želje deteta, ali mu svakako sugerišite da sve treba da asocira na učenje i školu. Ukoliko dobro baratate četkom, ofarbajte deo zida bojom koja, kada se osuši, podseća na školsku tablu i po kojoj može da se piše ili izlepite stikere sa slovima i brojevima.


Ukoliko se sto nalazi pored prozora, što se svakako preporučuje, prirodna svetlost bi trebalo da pada detetu sa leve strane ili spreda, ako je desnoruko. Za levoruku decu sto se postavlja tako da svetlost pada sa desne strane. Na isti način se određuje i položaj lampe. Ukoliko uzmete model sa potenciometrom dete će moći samo da reguliše jačinu svetlosti, a ako izaberete neku jednostavniju važno je da sijalica ima između 40 i 60 vati, da ne blešti previše.


A ako vaš prvak nema svoju sobu, svaki sto, pa i onaj trpezarijski, može da postane idealno mesto za rad, učenje i postizanje vrhunskih rezultata. Kad dođe vreme za pisanje domaćih zadataka sklonite sve sa njega, i činiju s voćem, i kuvare, i šolje od kafe, i napravite mesta za udžbenike, sveske i školski pribor. Obezbedite detetu mir i tišinu, pa će vam ono svakodnevno donositi pohvale, a kasnije i odlične ocene.
Foto:klimkin-pixabay, publicdomainpictures-pixabay, freepik,rancevi-za-skolu-White77-pixabay-opt

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pune pernice 27181
Pernica puna Multy Cute Paws 27181, Target puna pernica
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno