Deca
20.08.2019.

Kad porastu tražiće vam novac za manikir i pedikir, a sada...

Neizbežni deo higijene bebe, skraćivanje noktića, za roditelje često može biti prava noćna mora, pogotovo u početku dok je beba još mala. Međutim, uz nekoliko trikova, ova roditeljska muka pretvoriće se u laganu rutinu. 

Secite noktiće u toku kupanja...
Većina beba i manje dece voli vodu i kupanje jer uživaju u brčkanju i igračkicama, noktići su tada mekši, pa je i njihovo skraćivanje lakše. I vreme neposredno nakon kupanja zgodno je da se obavi ovaj poslić zato što su deca opuštenija od tople kupke. 

...ili u toku dubokog sna
Kod beba i manje dece ovo je možda najbolje vreme za seckanje noktiju. Prvo se uverite da je dete utonulo u čvrst san i da diše duboko, pa prionite na posao.

Okupirajte ga drugim stvarima
Ako vaše dete baš negoduje dok mu se seku nokti, potražite saveznika. Nek mu tata čita priču, lista slikovnicu, nek mu peva, zvecka i skreće pažnju na igračkice dok se vi bavite njegovom higijenom. 

Pokažite mu da skraćivanje noktiju ne boli 
Mnoga deca se plaše makazica jer ih povezuju sa bolom, pa bi u oslobađanju od straha moglo da im pomogne "učestvovanje" u vašem skraćivanju noktiju. Smeškajte se, pa ćete ga možda ubediti da je reč o nečemu prijatnom.
U svakom slučaju, nikada im nokte ne secite na silu. Ako se opire, sačekajte malo pa probajte ponovo kroz par sati ili narednog dana. 

Poverite ovaj posao nekom drugom
Neka vas partner, član porodice, prijateljica ili bilo koja druga osoba od poverenja odmeni u ovoj situaciji.
foto: babycenter, madeof, embarazoymas

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno