Deca
22.07.2019.

Svaka beba će uživati na plaži ako joj nabavite jednu važnu stvar

Nekada se bebe nisu iznosile iz kuće najmanje 40 dana, često ni mesecima, a o odlasku na more se nije razmišljalo dok ne napune godinu dve, ali se danas zna da malci već sa tri-četiri meseca mogu na put, pa i na višednevni odmor sa roditeljima. I dok boravak na velikim nadmorskim visinama treba odložiti dok malo ne porastu, na more s bebom možete već sada iako bi vam možda bilo komfornije i prijatnije u septembru.



U svakom slučaju, i sasvim male bebe mogu na plažu, ali samo do 10 sati ujutro i nakon 17 časova popodne i to ako im obezbedite optimalne uslove za boravak na suncu. To znači da treba da nađete čisto mesto u lepom hladu udaljeno od vode, i da dete, ako ima više od šest meseci namažete kremom sa visokim zaštitnim UV faktorom. One nisu pogodne za mlađe od ovog uzrasta, pa bi savim male bebe trebalo neprekidno držati ispod suncobrana ili u šatorčiću za plažu.



Zapravo, šator će vam dobro doći i za nešto stariju decu ako im se prispava ili ako reše da se poigraju. Na dno stavite nekoliko debljih, čistih peškira, dodajte igračke i pustite ih da uživaju. Šator može da se koristi i kao zaklon od sunca, ali i kao sklonište od vetra kada bebu iznesete mokru iz vode.
Pazite da dete ne „prokrijumčari“ u ruci koji kamen ili školjku jer će oni, znate i sami, završiti u njegovim ustima.



Pored šatora možete da stavite i mali gumeni bazen i da ga napunite morskom vodom da se beba u njemu brčka i rashlađuje na obali. Vodite računa da dete ne bude predugo u vodi, jer će se njeno malo telo brzo rashladiti, a ona neće umeti da vam kaže. Čim joj ustašca poplave ili počne da drhti, umotajte je u peškir i ubacite je u šator. Sve ove potrepštine potražite u radnjama "Kids Land" ili na njihovom sajtu.
A kad sunce upekne, pravac apartman!
Promo tekst
Foto: citykinder.com, familyvacationcritic.com, thavornbeachvillage.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno