Deca
16.07.2018.

Kupite deci rekete

Vest koja je obeležila prethodni vikend glasi „Novak Đoković se vratio“. To što je po peti put osvojio prvo mesto na Vimbldonu manje je važno od činjenice da ponovo pobeđuje i da je ponovo onaj stari borbeni Nole koji veruje u sebe i koji nam vraća osmeh na lice. Važno je i da će ponovo neka deca, baš kao i tokom onih godina koje je Novak proveo na vrhu ATP liste, tražiti od roditelja da im kupe reket i teniske loptice. A kako dečje oduševljenje kratko traje i kako je oprema za tenis prilično skupa, a treninzi još skuplji, slobodno im umesto opreme za tenis kupite opremu za badminton.
Kada je većina dece u pitanju – reket je samo reket.

Za razliku od teniske, oprema za badminton je veoma jeftina, a trener vam nije potreban. U kompletu se prodaju dva ili četiri reketa i nekoliko loptica, pa vaše dete neće morati da traži zid na kojem će samo vežbati bekhend i forhend, niti drugara koji ima reket, biće mu dovoljan samo dobrovoljac za okršaj.
Tenis zahteva tvrdu podlogu, a badminton može da se igra bilo gde – na travi, na parkingu koji nije prometan, na pesku, na zemlji, sa ili bez mreže... Važno je samo da ne duva vetar i da u okolini nema drveća koje „jede loptice“.

U početku će sve ličiti na zabavu, dok se dete ne uhoda, ali računajte da će se u njemu, naročito ako igra sa vama ili bilo kojom drugom odraslom osobom, vrlo brzo probuditi takmičarski duh.
Badminton je sjajna igra i za odrasle i za decu, jer se igra na otvorenom, jer aktivira sve mišiće, i ruku, i nogu, ali i trbušnjake, popravlja kondiciju i držanje, jača koordinaciju pokreta, popravlja raspoloženje. Zbog velikog utroška kalorija posebno se preporučuje gojaznim mališanima, ali i roditeljima ukoliko veći deo dana provode u sedećem položaju.

Najbolje od svega je što u početku nije neophodno razapinjati mrežu i učiti pravila. Dovoljno je da se oba igrača, posebno ako je reč o dva deteta, trude da vrate svaki udarac ma koliko lopta „išla“ nisko ili visoko. A kad se dete „inficira“ ovim sportom podignite igru na viši nivo, navedite ga da igra u parovima, da iscrta teren...
Ako sad krenete u polučasovne okršaje u večernjim satima, verujte, do kraja leta nećete moći da prepoznate rođeno dete. Biće spretnije, brže, izdržljivije, društvenije i vedrije! Šta ćete lepše od toga

Foto: pinterest, thefootandankleclinic.com.au, yandex.com 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno