Deca
13.05.2022.

Kupite deci rekete

Nije neobično da na poljani vidite i stare i mlade kako igraju badminton. Igra deluje veoma jednostavno, a i jeste kada se igra rekreativno. Može da igra svako, a oni ozbiljniji i da se profesionalno njime bave. Badminton je zvanično nastao u XIV veku, a kao olimpijski sport se igra od 1992.godine. Za to su potrebni posebni uslovi, no za svakodnevno rekreativno igranje, samo dobra volja.

Badminton može da se igra bilo gde

Za razliku od teniske, oprema za badminton je veoma jeftina, a trener vam nije potreban. U kompletu se prodaju dva ili četiri reketa i nekoliko loptica, pa vaše dete neće morati da traži zid na kojem će samo vežbati bekhend i forhend, niti drugara koji ima reket, biće mu dovoljan samo dobrovoljac za okršaj.
Tenis zahteva tvrdu podlogu, a badminton može da se igra bilo gde – na travi, na parkingu koji nije prometan, na pesku, na zemlji, sa ili bez mreže... Važno je samo da ne duva vetar i da u okolini nema drveća koje „jede loptice“.

U početku će sve ličiti na zabavu, dok se dete ne uhoda, ali računajte da će se u njemu, naročito ako igra sa vama ili bilo kojom drugom odraslom osobom, vrlo brzo probuditi takmičarski duh.

Reketi za badminton su neizostavan deo svačijeg detinjstva

Badminton je sjajna igra i za odrasle i za decu, jer se igra na otvorenom, jer aktivira sve mišiće, i ruku, i nogu, ali i trbušnjake, popravlja kondiciju i držanje, jača koordinaciju pokreta, popravlja raspoloženje. Zbog velikog utroška kalorija posebno se preporučuje gojaznim mališanima, ali i roditeljima ukoliko veći deo dana provode u sedećem položaju.

Neka badminton bude vaš porodičan sport

U zavisnosti od uzrasta dece razlikuju se i aktivnosti, koje roditelji mogu da primenjuju sa njima. U početku će biti puno promašivanja, jurenja lopte i bez neke ozbiljne razmene udaraca, ali vremeno i odrasli i deca biće žustri u igri. Zadatak roditelja je da u svim segmentima života od totalne nepoznanice detetu približe stvari, igru, sportove. To je prosto zadatak odraslih. Bez uloženog truda i vremena nema ni dobrih početnika ni vrhunskih igrača, koji god segment života da je u pitanju. Zato, neka i odrasli krenu da se zabavljaju, ako ništa, bar će se svakodnevno dobro istrčati.

Bez reketa za badminton nikako ne izlazite

Najbolje od svega je što u početku nije neophodno razapinjati mrežu i učiti pravila. Dovoljno je da se oba igrača, posebno ako je reč o dva deteta, trude da vrate svaki udarac ma koliko lopta „išla“ nisko ili visoko. A kad se dete „inficira“ ovim sportom podignite igru na viši nivo, navedite ga da igra u parovima, da iscrta teren...
Ako sad krenete u polučasovne okršaje u večernjim satima, verujte, do kraja leta nećete moći da prepoznate rođeno dete. Biće spretnije, brže, izdržljivije, društvenije i vedrije! Šta ćete lepše od toga

Foto:tabble pixabay,aboodi-vesakaran-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lopte 9801
Dostupna u 4 boje. Prečnik 18cm, težina 280gr
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Badminton 61/31050
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno