Deca
20.12.2017.

Mudro birajte igračke

Siroti stari dobri Deda Mraz sedi, čita dečje porudžbine i čudom se čudi. Ne zna šta ga je snašlo. Nekada su deca tražila igračku-dve, a današnja pisma i spiskovi po obimu podsećaju na nekadašnje telefonske imenike.
„Dragi Deda, bio sam dobar, prao sam zubiće, slušao sam mamu i tatu, pa mislim da sam zaslužio...“. I tu kreće spisak bez kraja i konca sa tebletima, ajfonima i svim mogućim i nemogućim igračkama iz reklama. Deda Mraz, izvesno je, ne može da ispuni sve te želje. Hoćete li vi? Možete li vi? Mora li to baš tako, pitali smo jednu mamu dve devojčice, vlasnicu prodavnice i onlajn-prodavnice igračaka.

– Kod nas je vanredno stanje. Zovu nas iz svih delova Srbije, čak i iz bivših republika bivše SFRJ i traže najbolje igračke za decu. Neki kupuju nasumično, druge su deca i unučići naveli na pravi put. Ona skromnija na spisku imaju samo nekoliko igračaka, druga su popisala sve artikle koji se vrte na dečjim TV kanalima – priča Aleksandra Bogdanović.

Juče su joj u nedavno otvorenu dečju poklon-prodavnicu „Zavrzlama“ ušli baka i deka tražeći leptir-mašne za unuke koji žive u Moskvi. Jedan ima osam, drugi 12 godina, nose školske uniforme a leptir-mašna im, kad pođu na neko slavlje, dođe kao zaštitni znak. Dečaci vole da ih nose, pa su baka i deka odlučili da ih time obraduju za božićne praznike jer su dobri, poslušni i skromni.

– Ni mi nismo preterivali s kupovinom igračaka, mada se svaki put kad uđem u dečju sobu spotaknem na neku od njih. Nekako su se nakupile za sve ove godine. Ima onih koje moje ćerke baš vole, kao i onih koje se razvlače po stanu, a niko se njima nikada nije igrao, a tu su i nepravaziđeni „Čoveče ne ljuti se“, „Master mind“, „Istina ili zabluda“, „Monopol“... U njima uživamo porodično. Pre nekoliko godina pojavile su se i prve 3D puzle koje su mogle da se kače na zid. Nisu bile skupe, deci su dugo držale pažnju, zabavne su, a uz to su i lep ukras – priča ova mama i dodaje da se njena deca trenutno oduševljavaju setovima za slikanje peskom sa likovima Diznijevih junaka i peska u boji, novinom na našem tržištu.

U setu se nalaze dve bojanke i pesak u nekoliko boja, pinceta i zaštitna folija. Na pakovanju su gotove slike koje dete navode koje boje treba da koristi. Pincetom se skida deo po deo zaštitnog sloja ispod kojeg je lepak po kome se posipa pesak. Pesak se lepi, ostaje trajno, a slika se na kraju ubacuje u zaštitnu foliju, kači na zid ili ormar.

– Moja deca su ih otkrila pre nekoliko godina u Temišvaru. Podjednako su bile oduševljene i Lenka, koja je imala pet godina, i Dunja sa 10. Zapravo, idealne su za svu decu od tri pa do 13 godina, mada, priznajem, i ja ponekad sednem da se poigram – priča Aleksandra kroz smeh i dodaje da su ovi setovi, zbog širokog spektra Diznijevih likova i pristupačne cene, odličan poklon za svako dete.

– Ove bojanke su sjajne. Najzad mogu da spremim ručak ili da popijem kafu u miru jer moja Teodora (8) po sat vremena peskom boji jednu sliku. To mi je spas sada kada zbog hladnoće provodimo više vremena u kući. Obavim šta imam, a onda joj se pridružim. I meni su ove bojanke zabavne i zanimljive za razliku od nekih drugih igračaka. Bojimo i lepo se ispričamo – podelila je s nama svoje iskustvo mama Ivana i preporučila ove setove za slikanje peskom kao sjajan poklon za Materice, Očeve, Novu godinu i Božić.

U „Zavrzlami“, u Ustaničkoj 127, mogu da se kupe gotovi setovi, ali deca tamo mogu i da oboje bojanku, pa čak i Diznijev sat. Pravi, s mehanizmom, i da ga zakače na zid svoje sobe. Oni van Beograda setove za slikanje peskom za sada mogu da kupe samo putem online-shopa.
A na njemu, kao i u „Zavrzlami“, ima svega. I skupih i jeftinih igračaka, i onih ultrapopularnih, oput Hot Wheels-a i onih skoro zaboravljenih, i kreativnih i interaktivnih, i onih za malce i onih za veću decu.

Možda će se deca najpre obradovati igračkama sa reklama, ali ne potcenjujte ni ove jeftinije. One su kreativne, traže vašu pažnju, traže da se uključite i pomognete deci, a od toga nema ničeg lepšeg. Makar dok traju praznici i vreme za porodična druženja.

Foto: decjisajt.rs, sparklesontheweb.com

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kamioni i bageri GCK38, orb
Hot Wheels kamion sa stazom GCK38
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke 003164fvs
Policijska stanica 003164
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke 91165lic
Kucica za lutke Mirabella 91165  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
17.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Staze i garaže HBN02,orb
Monster Truck svetleća staza HBN02,1100012579
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.299,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno