Deca
18.05.2015.

U kojoj zemlji su deca najzadovaljnija?


Studija, sprovedena među decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je da se na prvom mestu nalaze deca iz Rumunije, dok se mali Nemci nalaze tek na devetom mestu

Materijalno blagostanje, očito, ne donosi radost i zadovoljstvo deci, pokazala je jedna međunarodna studija, sprovedena u 15 zemalja po kojoj su, kako prenosi politički magazin "Špigel", deca u Rumuniji, najzadovoljnija, dok se mali Nemci nalaze tek na devetom mestu.

Studija, sprovedena među decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je da se na drugom mestu nalaze mali Kolumbiciji, a na trećem Turci, dok su, kao najnezadovoljniji, navedeni tinejdžeri u Južnoj Koreji.

Naučnici su u studiji, pod nazivom "Children s World", ukupno ispitali 36. 000 dece u toku dve godine, a ovakvi rezultati nisu iznenadili školskog psihologa iz Berlina Klausa Zajfrida, koji je rekao da su deca u zemljama blagostanja zahtevna.

Deca, koja odrastaju u blagostanju veoma su zahtevna, a samim time brzo postaju nezadovoljna, rekao je Zajfrid i dodao da deca u Africi ili Aziji pokazuju zadovoljstvo, ukoliko smeju da idu u školu ili imaju dovoljno da jedu.

On je, takođe, upozorio da su mnoga deca u Nemačkoj jedva motivisana da uče i da im često veliki televizor, tehničke igrice ili novi bickl "izmame" sreću.

izvor: Tanjug

foto: lifepressmagazin.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno