Znanje-imanje
16.06.2014.

Zdrava hrana, voće i povrće

Tema zdrave ishrane i zdravog načina života  je jedna od  najzastupljenijih tema u  dnevnim novinama, raznim časopisima I tv- emisjama. Ipak put od  informacije o zdravoj ishrani pa do usvajanja navika zdravog načina života i ishrane je dugotrajan I težak.

Teško je odreći se nezdravih obroka i navika i steći zdrave navike. Svaki trud i mali uložen napor u tom pravcu je dobrodošao I pozitivan. Zdravlje nam je uostalom najvažnije.

A šta je to zdravlje? Postavite to pitanje detetu I pokušajte da mu objasnite. Da li Vi možete da mu odgovorite na ovo naizgled jednostavno pitanje?

Sigurno ćete reći ” zdravi smo kad nismo bolesni” . To je tačno, ali zdravi smo kada se fizički I psihički osećamo dobro, kada smo aktivni i nasmejani. Kada vodimo računa o svom zdravlju.

Kako vodimo računa o svom zdravlju? Tako što se bavimo se sportom,  boravimo na svežem vazduhu, spavamo dovoljno i što je najvažnije jedemo zdravu i raznovrsnu hranu. Takve navike moramo da prenosimo I na decu.

Narodna izreka “ zdravlje na usta ulazi”, govori nam  o tome da je najvažnije da jedemo zdravu hranu.

Najzdravija hrana je prvenstveno prirodna hrana, sveža, neprerađena hrana kao što je voće, povrće, jaja, mlečni proizvodi itd. Voće i povrće su prava riznica vitamina i minerala, a  imaju i lekovito dejstvo zato ih treba jesti svakog dana.

Neka ova mala slikovnica bojanka bude mali podsticaj da sa decom prićate o voću i povrću i zašto nam je važno da ga jedemo svakodnevno.

Ako jedemo svežu i neprerađenu hranu, naš organizam ne gubi energiju prerađujući industrijsku hranu i više energije nam ostaje za dnevne aktivnosti.

Slikovnica –bojanka ZDRAVA HRANA, VOĆE I POVRĆE  kroz igru uči decu važnosti  zdrave ishrane,  prvenstveno  voća I povrća, čije je svakodnevno konzumiranje  važno za zdravlje.

Zadaci su prilagođeni  predškolskom uzrastu i prvom razredu osnovne škole . Rešavajući zatatke Vaše dete će  vežbati I motoriku ruku, opažanje I logičko zaključivanje koje im je neophodno kao priprema za polazak u školu. Poklon uz ovu neobičnu knjižicu je jedna voćka ili jedno povrće napravljeno od materijala.

 

EncoBook je dečja izdavačka kuća koja ima za cilj da njihove knjige budu edukativne, lepe, kvalitetne, da ih deca vole, poklanjaju jedni drugima, da im budu dobar drug u njihovom odrastanju.

OVDE možete pogledati sva njihova izdanja u koja spadaju slikovnice, vežbanke, bajke, kao i edicija " Putovanje kroz znanje".

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

20.
Sep
2014
Znanje-imanje
22.
Aug
2014
Znanje-imanje