Aktuelno
01.01.2020.

Izležavanje na kauču zamenite šetnjom. Nema veze što je hladno

Srećan nam početak nove godine! Bilo da ste doček proveli porodično u svom domu ili sa prijateljima, 1. januar je uvek rezervisan za duže spavanje jer su i deca zaspala kasno, za otvaranje paketića, maraton novogodišnjih porodičnih filmova, još jedan obilan ručak i ko zna koliko parčića torti. 

Nakon svega ovoga, znamo da biste najradnije čitav dan proveli u kući između sofe i kuhinjskog stola ali će vam jedna prodična šetnja doneti mnogo više zadovoljstva od celodnevnog izležavanja.
U prvi mah, kada vam hladan vazduh zarumeni obraze, izalazak napolje može delovati kao loša ideja. Međutim, nakon samo desetak minuta povratiće vam se energija, razbudićete se i više nećete biti tako tromi. A kada se vratite u toplo, bićete kao novi.
Većina ljudi poremeti ritam spavanja tokom praznika, pa uz veće količine hrane to otežava da prirodno i lagano utonete u san. Šetnja pa svežem zimskom vazduhu pomoći će vam i u tome, utrošićete te kolorije viška, svež vazduh će vas "preseći" pa ćete spavati kao bebe. 

Zatvorene i slabo provetrene prostorije nikome ne prijaju, ni odraslima, a naročito ne deci. Boravak na otvorenom i čist kiseonik razbudiće vas, razbistriti mozak i učiniti da se za samo petnaestak minuta osetite bolje i poletnije.
Šetnja nas takođe čini otpornijima na viruse i bakterije koje se veoma lako šire baš u toplom i zatvorenom prostoru. Na taj način jačamo imuni sistem i pomažemo svom telu da se izbori sa virusima.
foto: activeforlife, everymum

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno