Aktuelno
18.12.2023.

Evo saveta za savršen doček bez stresa, nervoze i panike

Od dočeka Nove godine deli vas samo jedan dan, poslove niste priveli kraju i već polako posustajete. Niti ste kupili sve što je potrebno, niti ste pripremili novogodišnju trpezu, a niste ni oprali i ispeglali pidžamu u kojoj ste planirali da provedete najluđu noć. Odbili ste sve pozive rođaka i prijatelja za zajedničko slavlje, pravdajući se decom, iako su šanse da se lepo odmorite i provedete daleko veće u velikom društvu. I to upravo zbog toga što imate decu.


Zašto ne biste otišli u goste ili pozvali nekoga ko ima decu sličnog uzrasta da zajedno dočekate Novu godinu? Ako budu imala društvo, neće od vas zahtevati da ih zabavljate, neće vam na svakih pet minuta govoriti da im je dosadno i nećete se ubeđivati oko odlaska u krevet. Verujte, ako se dobro organizujete, doček u društvu može da vam uštedi vreme i da vas poštedi nekih poslova, naročito onih koji se tiču kuvanja, pečenja, mešenja...


Podelite zaduženja oko pripreme hrane, onako kako vam najviše odgovara, tako da ne spadne sve na vas, čak i ako se Nova godina čeka u vašem domu. Vodite računa da na stolu za svakoga bude po nešto, posebno ako su deca probirljiva ili ako neko iz društva posti.
Ne opterećujte se čišćenjem kuće, jer će posle slavlja, bilo ono kod vas ili negde drugde, sve biti prekriveno konfetama, ostacima balona, delovima girlandi i mrvicama sa stola. Važno je da se svi dobro provedu, a kuća može da se očisti i dogodine.

Iako je reč o posebnoj prilici, garderoba nije razlog za brigu i za izlaganje dodatnim troškovima jer sigurno i vi i deca imate nešto dovoljno lepo i elegantno za ovo veče. Uz nekoliko sjajnih traka i efektnih šnalica devojčice će izgledati preslatko, a dečacima je dovoljna leptir-mašna koju možete i sami da napravite.
Isto važi i za vas... U poznatom društvu, okruženi bliskim rođacima i dragim prijateljima, treba da se osećate opušteno i da vam bude udobno, pa doterivanje može da se svede na detalje.
I znate šta... Potpuno je OK da organizujete doček u pidžamama, ako vam je baš toliko stalo do opuštenosti. 


Verovatno biste voleli da prostor ispod i oko jelke zatrpate poklonima za sve prisutne, ali time ne treba da se opterećujete. Najvažnije je da svako dete dobije poklončić, jer će se ona tome najviše radovati. Ukoliko Novu godinu čekate u vašem domu, „krupne“ poklone koje ste spremili za svoje dete ili decu podelite ili pre ili nakon dočeka da se drugi mali gosti ne bi osećali loše. Znači, u novogodišnjoj noći deca treba da nađu pod jelkom samo sitnice.
Uostalom, njima će ludovanje, đuskanje i druženje kako sa odraslima tako i sa drugom decom biti važnije od svega.
Foto: -dreamstime_m_41521807-Monkey-Business-Images, dreamstime_m_29011007-Py2000, dreamstime_xxl_18044089-monkey-Business-Images

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno