Aktuelno
24.06.2019.

O CarGo udruženju mislite šta god hoćete, ali za ovo im hvala

Udruženje građana „CarGo“ potpisalo je protokol o saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka NURDOR, zahvaljujući kojem će CarGo vozači 24 sata dnevno besplatno prevoziti decu obolelu od malignih bolesti koja se leče u Beogradu i njihove roditelje. Cilj ove saradnje je unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i to je, prema rečima predsednika Udruženja „CarGo“ Aleksndra Vučića, najmanje što oni mogu da urade kako bi pomogli.

„Najveća podrška deci koja obolevaju od najtežih bolesti jesu upravo roditelji koji moraju da budu uz njih dok se leče. NURDOR porodicama pruža pomoć kada dovedu decu na lečenje u Beograd, tako što im obezbeđuje smeštaj i sveobuhvatnu podršku. Međutim, zbog ograničenih materijalnih uslova teško je da porodicama obezbede prevoz 24 sata, ali zato mi to možemo. Veoma smo ponosni što ovim porodicama olakšavamo svakodnevnu borbu“, rekao je Vučić.



„Ta deca svakodnevno pokazuju veliku snagu u borbi i neodustajanju od života. Svaka podrška i pomoć roditeljima mnogo znači. Njihova borba i priča nas je podstakla da im pomognemo i verujemo da ćemo inspirisati i ostale da se uključe i pomognu koliko mogu“, istakao je on.

NURDOR ima samo jednog vozača i on ne može da postigne da u svakom trenutku sva deca i roditelji stignu na vreme na terapije, dok je uz CarGo sada mnogo jednostavnije i sigurnije.



„Nažalost, dešava se vrlo često da u toku noći, vikendom i praznicima deci bude loše i da po hitnom postupku moraju da se transportuju do bolnice. U tim trenucima CarGo stiže veoma brzo i roditelji imaju veliko olakšanje, a i mi smo mnogo mirniji jer znamo da u svakom trenutku dana i noći imamo partnera koji nam pomaže“, izjavila je Jolanda Korora, predsednica NURDOR-a.
Foto: foxnews.com, childrenshealthdefense.org, goodthingsguy.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno