Aktuelno
21.05.2019.

Sada je vreme za kupovinu letnjih potrepština

Iako vam se zbog svakodnevnih pljuskova čini da leto nikada neće doći, valja se spremiti na vreme jer ćemo preko noći kabanice i dukseve zameniti majicama na bretele, a duboke patike sandalama. Kad „zvezda upekne“, kako su to govorile naše bake, i kad dođe vreme za letovanje, neće vam biti do jurcanja po radnjama i potrage za rekvizitima za plažu, pa biste o tome mogli da razmišljate već ovih dana.

Ako planirate odlazak na more, sigurno će vam trebati i šlaufi, i maske ra ronjenje, i dušeci za vodu, pa čak i čamčić, naročito ako tata ume da podetinji čim se opusti. Sve ove rekvizite za plažu možete da nađete i u letovalištima, ali bi kupovinu s tezgi, štandova i kineskih radnji trebalo da zaboravite ako vam je bezbednost vaše dece na prvom mestu. Isto pravilo važi i ako želite kvalitet, jer s kvalitetom ne bi trebalo da pravite kompromis.

– Ne računajte da je dete s prslukom na naduvavanje, šlaufom ili mišićima bezbedno, jer ova sredstva za održavanje na vodi mogu da budu veoma lošeg kvaliteta, s nepouzdanim ventilima – upozoravaju iz udruženja za zaštitu prava potrošača.

Ako vaša deca vole vodu, ali je se boje, nabavite im šlaufe i dušeke u obliku životinja, sladoleda, srca, smajlija ili junaka iz crtaća, jarkih ili pastelnih boja koje će im okupirati misli, pa neće ni primetiti da su počela da uživaju u brčkanju. No, to ne znači da ćete kad se opuste moći da ih puštate same u vodu. Dete nikad, ali baš nikad, naročito ako je malo, ne ispuštajte iz vida u blizini vode. Naučite ga da u vodu može da uđe samo sa vama ili uz vašu dozvolu.

Za bebe nabavite bazenčić koji ćete, napunnjen morskom vodom, držati ispod suncobrana kako biste ih zaštitili od štetnih UV zraka. Bazeni će vam trebati i za rashlađivanje i zabavu mališana koji će leto provesti na terasi ili u dvorištu, a ako ste planirali da im se pridružite u brčkanju, birajte one velike u koje može da stane čitava porodica. I u ovom slučaju učinite sve da bi deca bila bezbedna, pa ih ne ostavljate bez nadzora.

Zbog neverovatne ponude, izbor vam sigurno neće biti lak, posebno ako se odlučite za Intexov program koji ima „Kids Land“. Na volju vam da li ćete da se zaputite u najbližu radnju ili da se odlučite za kupovinu iz fotelje. Šta god da izaberete, izabraćete dobro.

Foto: rocksforkids.com, caboverdemusic.info,

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno