Aktuelno
27.03.2019.

I klinci prate modu

Jedan dan hladno, drugi dan toplo. Jedan dan tražite tek odloženu detetovu zimsku kapicu, drugi dan kupujete kremu sa faktorom za zaštitu od sunca. Ako ga ne obučete dovoljno, dete se smrzava, ako ga pretoplite znoji se, a najgore tek dolazi kad počne da zanoveta i skida sa sebe čipkaste haljinice ili uske farmerke u kojima ne može ni da sedi ni da se kreće. Zamislite tek fazu kada spozna šta mu se sviđa, pa svaki dan insistira na jednoj te istoj odevnoj kombinaciji koja, gle čuda, uopšte nije primerena vremenskim prilikama.
Kako uopšte odabrati prolećnu garderobu za decu?

Jedno od osnovnih pravila glasi „Detetu nije ništa hladnije nego vama“, ali za njega očigledno nikada nisu čuli oni silni roditelji koji u kratkim rukavima šetaju pored dece u debelim jaknama! Zato je idealno da dete tokom proleća oblačite slojevito, kako biste, u skladu s rastom ili padom temperature, ali i ostalim vremenskim prilikama mogli da mu skinete ili obučete deo odeće. Veća je verovatnoća da će se dete prehladiti ako je pretopljeno, jer će se oznojiti, nego ako umesto jaknice ima duksić.

Drugo pravilo odevanja za decu glasi „Priotitet dajte prirodnim materijalima i udobnosti“, jer je najvažnije da se dete, šta god imalo na sebi, oseća nesputano. Prirodni materijali, a prvenstveno pamuk, omogućavaju koži da diše, upijaju znoj i ne lepe se za telo, a uz to se lepo i lako održavaju, što je veoma bitno ako uzmete u obzir sve mrlje od hrane, trave, flomastera i ostalih „flekalica“ koje deca prosto obožavaju. Takođe, važno je i da dete ništa ne steže, da ga u park ne vodite u odeći koja mu sputava pokrete, a posebno ne u preskupoj garderobi koja u svakom trenutku mora da bude ko nova.

A kada je reć o praćenju trendova, posebno ako na to mnogo polažete kada je vaša odeća u pitanju, setite se da preterivanje nigde ne vodi. Deca su preslatka, i ona žgoljava i ona punačka, i sve im, da se ne lažemo, dobro stoji. Šta god da im obučete, izgledaće odlično, čak i ako sami spare neke nesparive komade garderobe, ali to ne znači da ne treba da insistirate na kvalitetu. Ako vam je to bitno, a verujemo da jeste, upoznajte se sa Coccodillo kolekcijom za proleće/leto 2019. Naći ćete je u svim „Kids Land“ radnjama i na njihovom sajtu.
Bićete oduševljeni!

Promo tekst
Foto:Kids Land, Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno