Aktuelno
28.02.2019.

I bebe „voze“ tricikle

Dok zima ne potpiše kapitulaciju, a potpisaće najkasnije za nekoliko nedelja, šetnje s bebama i decom moraće da se usklađuju s temperaturom, vetrom i padavinama. No, kad stigne proleće, a stići će brže nego što nam sada izgleda, moći ćemo da uživamo napolju s klincima bez ograničenja, pa se valja spremiti za te lepe dane koji dolaze.

Bebe se napolje obično vode u „kenguru“, velikim, glomaznim kolicima ili u kišobran kolicima, pa od toga zavisi koliko će vam šetnja biti uživanje, a koliko napor. „Svemirska“ superopremljena kolica pružaju bebi vrhunsku udobnost čak i po „truckavom“ terenu, a na ravnom terenu i na trotoarima su neprikosnovena. Nezgodna su za prelaženje visokih ivičnjaka, a stepeništa su za njih, ako niste supersnažni, nepremostiv problem. Ona zahtevaju i veliki prostor za parkiranje, kao i veliki prtljažnik automobila.

 

Lagana, takozvana kišobran kolica, toliko su lagana da ćete ih, kada naiđete na stepenište, bez većeg napora preneti zajedno sa bebom, ali zato njihovi mali točkovi neće uspeti da amortizuju prelazak preko kamena i upadanje u rupu. Zgodna su za sklapanje, jer to možete da uradite i samo jednom rukom, i ne traže puno prostora. Mana im je što mogu da se koriste tek kad beba počne stabilno da sedi, a za to treba sačekati najmanje šest meseci.
Koja god da odaberete u njima ćete imati manje ili više mesta za sve ono što vam može zatrebati tokom šetnje s bebom – flašice s vodom, vlažne maramice, pelene, prostor za jaknicu koju ćete joj skinuti ako otopli...

 

A ako mislite da je najteže voditi bebu u šetnju, pogledajte roditelje dvogodišnjaka i trogodišnjaka koji sa sobom vuku tricikle, trotinete i igračke, užine, grickalice, vodu, rezervnu odeću... Stvar postaje još komplikovanija kad klinci, koji tek što su naučili da okreću pedale, reše da se triciklom sami odvezu do parka igrališta preko dve prometne ulice i četiri pešačka prelaza, jer roditelj nema nikakvu kontrolu nad situacijom. Padovi i odrana kolena se u ovoj priči podrazumevaju, ali je i to bolje od dolaženja u ozbiljnu opasnost.
A kad se svemu tome dodaju troškovi za kupovinu prvo jednih, pa drugih kolica, a zatim i tricikla, pitanje mogu li oni da budu manji, nameće se samo po sebi.

Odgovor treba potražiti na sajtu www.kidsland.rs, u rubrici outdoor ili u objektima ovog lanca prodavnica opreme za bebe. Tamo vas čekaju tricikl 8u1, koji je idealan za decu od šest do 36 meseci, ili Smart Trike Tricikl Explorer koji mogu da koriste bebe od 10 meseca.


Smart Trike Tricikl Folding je kompaktan i lako prenosiv jer se sklapa i rasklapa u roku od nekoliko sekundi bez alata. Ima rotirajući volan, teleskopsku ručku za upravljanje, centralnu kočnicu, točkove sa amortizerom, tendu i torbu. Ovaj tricikl raste zajedno sa detetom i menja se u skladu sa njegovim potrebama.

Smart Trike Tricikl Explorer je prvi tricikl koji je napravljen za decu od 10 meseci. U tom detetovom uzrastu možete da ga koristite kao kolica, a sa 30 meseca postaje tricikl za samostalnu vožnju. Ovaj tricikl ima dva položaja naslona, pet pozicija ručki za upravljanje koja može i da se skine, gumene točkove sa amortizerima isuspenzijom, kvačilo na upravljaču i na točkovima koji omogućavaju transformisanje tricikla u onaj kojim upravlja roditelj i u onaj kojim upravlja dete.
Nova touch steering tehnologija koja omogućava upravljanje triciklima sa lakoćom zahvaljujući karakteristici hidro pojačivača upravljača.

Promo tekst
Foto: dreamstime_m_16841430-JesseKunerth

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno