Aktuelno
05.01.2019.

Sutra su Oci

Pravoslavni vernici sutra obeležavaju hrišćanski praznik Oci ili Očevi, koji uvek pada u prvu nedelju pred Božić. Početkom 20. veka prvu nedelju pred Božić, kada je slavljen ovaj praznik, poklone su dobijala i deca iz dobrostojećih porodica, ali i sirotinja, jer su bogati ljudi za taj dan „drešili kesu“. Neki su bili istinski dobročinitelji, drugi su kupovali novu i lepu odeću za nekoliko desetina mališana da bi pokazali prestiž u društvu, a tadašnje novine su objavljivale fotografije darove i darodavaca kao primer za ugled drugima.

Stotinak godina kasnije za Očeve ili Oce, kako god da zovete sutrašnji praznik, pokloni mogu da se očekuju samo od tate, dede, eventualno strica, ujaka i dobrog komšije, pa sve njih podsećamo da se spreme. Bilo bi vrlo nezgodno da ih u cik zore, dok još spavaju, klinci iznenade i vežu im noge kanapom, kaišom, šalom, ešarpom, a da oni nemaju spreman dar za „drešenje“.

Svrha obeležavanja praznika Oci je jačanje porodice, sloge u njoj, razumevanju, poštovanju između dece i roditelja, starijih i mlađih, što sve zajedno čini porodicu jakom i zdravom. Zato, drage tate, spremite poklon. Sitnica će biti dovoljna.

Foto: poklon-jess-bailey-unsplash.jpg

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ranac Rock tamno sivi Pulse, 121173
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.580,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Rančevi 121533
Ranac Track Solid Gray 121533
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.468,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.399,00 RSD
Veličina
39
40
41
42
43
44
45
46
47

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno