Aktuelno
26.12.2018.

Deca vole slavlja

Mnogi zaposleni roditelji jedva čekaju praznike, ali ne zbog provoda, već zbog nekoliko spojenih neradnih dana, da se malo odmore. Odbijaju pozive od rođaka i prijatelja za zajedničko slavlje pravdajući se decom, a u glavi im je samo razvlačenje u pidžamama i lenjo premeštanje od TV-a do trpezarijskog stola i obrnuto.
A zašto tako? Zašto ne biste otišli u goste ili pozvali nekoga ko ima decu sličnog uzrasta da zajedno dočekate Novu godinu? Ne uskraćujte deci zajedničko slavlje u kojem ćete na kraju i vi uživati.

Ne opterećujte se trpezom


Ako podelite zaduženja oko spremanja hrane nećete se namučiti. Zapravo, biće vam mnogo lakše ako podelite zaduženja sa ostalim domaćicama. Vodite računa da na stolu za svakoga bude po nešto, posebno ako su deca probirljiva ili ako neko iz društva posti.
Ne opterećujte se čišćenjem kuće, jer će posle slavlja, bilo ono kod vas ili negde drugde, sve biti prekriveno konfetama, ostacima balona, delovima girlandi i mrvicama sa stola.
Važno je da se svi dobro provedu, a kuća može da se očisti i dogodine.

Ne bacajte se u trošak zbog odeće


Svako dete voli da izgleda lepo, da dobija komplimente, da mu se dive, jer to jača njegovo samopouzdanje. Osim toga, ono na taj način uči da posebne prilike zahtevaju i od malih i od velikih da se doteraju, ali to ne znači da treba da se izlažete trošku i da kupujete novu garderobu. Stara haljinica ili košulja izgledaće svećano  uz nekoliko sjajnih traka i efektnih šnalica, i uz leptir mašnu koju možete i sami da napravite.
Isto važi i za vas... U poznatom društvu, okruženi bliskim rođacima i dragim prijateljima, treba da se osećate opušteno i da vam bude udobno, pa doterivanje može da se svede na detalje.

Ne preterujte sa poklonima


Verovatno biste voleli da prostor ispod i oko jelke zatrpate poklonima za sve prisutne, ali time ne treba da se opterećujete. Najvažnije je da svako dete dobije poklončić, jer će se ona tome najviše radovati. Ukoliko Novu godinu čekate u vašem domu, „krupne“ poklone koje ste spremili za svoje dete ili decu podelite ili pre ili nakon dočeka da se drugi mali gosti ne bi osećali loše. Znači, u novogodišnjoj noći deca treba da nađu pod jelkom samo sitnice.

Uostalom, njima će ludovanje, đuskanje i druženje kako sa odraslima tako i sa drugom decom biti važnije od svega.

Foto:dreamstime_m_132146316-soniakamoz, dreamstime_m_34962510-Konstanttin

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Društvene igre 1100021462,orb
Igra Pictionary Air 2.0 boardgame HNT74
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kamion za čišćenje snega 1898
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.340,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Staze i garaže 1100017221,orb
Hot Wheels City T-rex HKX42
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno