Aktuelno
05.12.2017.

Osetite miris praznika

Da ministar inostranih poslova Republike Srbije nije jedini visoki državni zvaničnik koji voli da peva znaju svi koji su prisustvovali makar jednom koncertu hora „The International Belgrade Singers“. U njemu, pored brojnih članova diplomatskog kora, internacionalnih organizacija i lokalne zajednice, nastupaju i konzul ambasade Kanade, savetnik ambasade Sjedinjenih Američkih Država, ataše za kulturu Italije...

Pod motom „Odužimo se svojim doprinosom lokalnoj zajednici u kojoj živimo“, „The International Belgrade Singers“ će u četvrtak 14. decembra 19 časova u Ambasadi Kanade održati koncert „Christmas Scents“ (Božićni mirisi). Karte se prodaju na recepciji Ambasade, u Ulici kneza Miloša 75 i koštaju 800 dinara za odrasle i 500 dinara za decu.
Pre glavnog koncerta, hor će 9. decembra u 17.30 h nastupiti u Slovačkoj evangeličkoj a.v. crkvi, Tošin bunar 2 (bivša Sinagoga), a 13. decembra u 19 h u italijanskom Institutu za kulturu, Kneza Miloša 56, gde će biti postavljene kutije za donacije. Prikupljena sredstva namenjena su deci hospitalizovanoj na Klinici za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Sokobanjskoj 13 u Beogradu.

Hor je osnovan u februaru 2012. godine pod pokroviteljstvom ambasade Kanade u Srbiji sa idejom da se na koncertima prikupljaju novčana sredstva za dobrotvorne svrhe, isključivo za decu. Članovi hora dolaze iz više od 10 zemalja, što odražava kulturološku različitost, a džez, klasičnu i savremenu horsku muziku, osvežene aranžmanima profesora Ilije Rajkovića, izvode na raznim jezicima.
Dođite da ih čujete i da osetite duh praznika. Dopašće vam se!

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno