Aktuelno
28.08.2017.

Nije stara ni sat, a već je zvezda

Prvu fotografiju na Fejsbuku ili na Instagramu bebe rođene ove godine dobijaju „u uzrastu“ od 57,9 minuta. Nisu stare ni čitav sat, namrštene su, crvene, naborane i izgužvane i već su zvezde društvenih mreža jer tate, bake, deke, tetke, stričevi i ostala rodbina ne mogu da dočekaju da vide prinovu. Kako li su nekad davno čekali 40 dana, koliko se nije išlo u posetu novorođenčetu?

Istraživanje internet stranice „Porterista“, koje je preneo britanski Dejli Mejl (Daily Mail), pokazalo je da oko 75 odsto roditelja već u prvih 60 minuta nakon rođenja deteta fotografiju bebe objavljuje na društvenim mrežama, mahom na Fejsbuku i Instagramu.
Oko 64 odsto od dve i po hiljade anketiranih roditelja dece uzrasta do pet godina priznalo je kako nekoliko puta na dan stavlja slike svojih mališana na društvene mreže, dok 21 odsto njih to čini nekoliko puta mesečno. Samo šest odsto današnjih roditelja nikad nije, niti namerava da postavlja slike svoje dece na društvene mreže i to zbog njihove bezbednosti i privatnosti porodice.

Među top pet razloga postavljanja fotografija dece na društvene mreže roditelji navode pokazivanje bebe rodbini i prijateljima koji žive u inostranstvu i način za izražavanja svoje ljubavi prema detetu.

Ako ne činite ovu većinu roditelja, podelite sa nama vaše mišljenje o fotografisanju tek rođenih beba i o „kačenju“ desetina fotografija dece tokom jednog dana ili meseca.

Foto: Mnn.com, Dailymail.co.uk, Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno