Aktuelno
19.05.2016.

Kada se pomene školica dojenja šta vam prvo padne na pamet?

Najverovatnije pred sobom imate sliku grupe trudnica koja pokušava da nauči najbolje što može sve detalje vezane za dojenje svoje bebe koju sa nestrpljenjem očekuje. Da.

Ali...

Nisu samo trudnice osobe koje bi trebale da se pripreme za dojenje. Jako važna karika u dojenju su i njihovi partneri odnosno budući očevi ali i osobe od poverenja koje će najviše vremena provesti sa majkom i bebom u najintenzivnijem i najzahtevnijem periodu nakon porođaja.
Dojenje zna biti prepuno izazova, a kada se nalazimo u takvoj situaciji bez prave podrške nema uspeha.

Bez obzira da li se radi o budućem tati ili o budućoj baki, tetki... ko god da je osoba koja će se naći pri ruci porođenoj majci, jako je važno da se i ta osoba pripremi za dojenje i sve njegove izazove.

O čemu se to uči u Školici dojenja?
Za vreme školice dojenja priča se o raznim aspektima dojenja ali najviše o samoj praksi koja je pred majkom. Kako da nauči pravilno da postavi bebu na dojku, šta da očekuje u prvim danima i nedeljama, kako da zna da li je beba posisala dovoljno mleka, kako da zna da je sve u redu, kako da reši probleme ako na njih naiđe... a sve to se lakše pamti udvoje. Ono što trudnica ne zapamti zapamtiće budući tata ili baka.

Za sve vas koji se dvoumite oko toga da li vaš suprug da učestvuje u Školici dojenja da ne bi postavio neko glupo pitanje: „Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori.“ U kvalitetnoj Školici dojenja svako pitanje je važno, svako pitanje će dobiti svoj odgovor i svi će iz Školice dojenja izaći sa mnogo više znanja nego što su došli.

Velik je i nezamenljiv ovaj vid podrške od kog najčešće zavisi da li će dojenje biti uspešno ili ne. Baš iz tog razloga imate mogućnost da se prijavite za Školicu dojenja koja se organizuje na Kopaoniku. Vikend za buduće roditelje u okviru kog će biti u prilici da se na adekvatan način pripreme za najzdraviji način ishrane svog deteta.

foto: telegraf.rs, dailymail.co.uk

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno