Aktuelno
13.12.2014.

ZAŠTO NE TREBA TUĆI DECU?

U Naučnom klubu CPN, u utorak 16. decembra u 18 časova tribina o aktuelnoj, ali kontroverznoj temi fizičkog kažnjavanja u vaspitanju dece. Ulaz je slobodan

U štampi, na televizijama i internetu otvorila se debata o tome da li treba fizički kažnjavati decu. Mada je takav oblik vaspitanja protivzakonit i suprotan civilizacijskim dometima, deo medija je izveštavao kako postoje naučne teorije i metode vaspitavanja koje podstiču fizičko kažnjavanje u porodici.

Reagujući na ovo, više od 110 uglednih psihologa i pedagoga potpisalo je saopštenje protiv takvih istupa u javnosti, posebno se osvrćući na nastupe lekara i psihoterapeuta Zorana Milivojevića koji je roditeljima savetovao da je primena sile u vaspitanju opravdana.

Kako bi se o ovoj značajnoj društvenoj temi razgovaralo pred publikom, a da se pritom na pravi način čuje i glas nauke, Centar za promociju nauke je organizovao posebnu CPN tribinu „Zašto ne treba tući decu“ na koju su pozvani psiholozi i pedagozi. Tribina se održava u utorak, u 18 časova, u Naučnom klubu CPN.

na tribini koja će biti organizovana u utorak, 16.12. u 18 časova učestvovaće: dr Nevena Buđevac, psiholog, član Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju Filozofskog fakulteta i docent na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dr Nada Polovina, viši naučni saradnika na Institutu za pedagoška istraživanjа, Biljana Lajković, koordinator Jedinice za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, moderator: Slobodan Bubnjević, CPN. 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno