Kacige

po strani
Resetujte filtere
Kolekcije
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Kacige za skijanje sa sistemom za prilagođavanje veličine kacige, jednom rukom, omogućava prilagođavanje u sekundi. Specijalni materijali obezbeđuju regulisanje protoka vazduha. Tekstura materijala izoluje od hladnoće i u slučaju viška toplote, vazduh se transportuje napolje. Antibakterijski tretman, brzo skidanje i mogućnost pranja u mlakoj vodi.

Kacige za decu 


Izbor najbolje kacige za decu je prvi korak kojim im omogućujete bezbedno uživanje u mnogim rekreativnim letnjim ili zimskim aktivnostima. Osnovne karakteristike na koje treba da obratite pažnju prilikom odabira kvalitetne kacige za decu su materijali od kojih je napravljena. Spoljni oklop kacige je najvažniji kada je u pitanju bezbednost. U većini slučajeva je izrađen od čvrstog polikarbonata koji obezbeđuje visok nivo tvrdoće uz minimalnu težinu kacige, kako dečiji glava i vrat ne bi bili opterećeni. Glavna uloga ovog sloja je da izdrži udarce čvrstih i oštrih predmeta a da se ne polomi. Ispod tvrdog oklopa, nalazi se mekani sloj koji amortizuje udarce i tako sprečava njihov prenos do glave. Unutrašnja postava je izrađena od materijala koji mogu da apsorbuju udarac tako da i najčvršći spoljašnji predmeti ne mogu povrediti glavu deteta. Obično je pravljena od specijalnih penastih materijala visoke gustine koji, osim bezbedonosne uloge, imaju i antibakterijska svojstva. Ovi materijali su porozni pa obezbedjuju prenos vlage nagore, čime sprečavaju prekomerno znojenje. U kacigama za decu tekstura postave je takva da služi kao izolator od hladnoće a u slučaju viška toplote omogućava transport vazduha napolje zahvaljujući ventilacionom sistemu koji kaciga mora da poseduje.   


Kacige i štitnici za decu


Kod letnjih sportova, deca su obično lagano obučena a zglobovi su im nezaštićeni pa je rizik od povreda pri padu veliki. Odgovarajuće kacige i štitnici za decu će ih sprečiti da se povrede i zaštitiće ih. Oni treba da pokriju i zaštite najizloženije delove tela - glavu, laktove, kolena i šake i tako omoguće deci slobodnije kretanje i bezbrižnu vožnju. Iako su kacige i štitnici za decu obično pravljeni u nekoliko veličina, važno je da se mogu prilagoditi detetu. Kaciga treba da lepo naleže i odgovara obliku glave deteta. Ovo se postiže pomoću trake za bradu koja najčešće poseduje i postavu preko središnjeg dela, pa zatezanje trake prilikom podešavanja nije bolno. Ukoliko se desi da se kaciga malo podigne zbog vetra, postavljena traka za bradu koja vrši pritisak na kožu neće zadati bol. 


Ski kacige za decu


Dobre ski kacige za decu su pravljene tako da uzimaju u obzir znojenje deteta tokom skijanja,  snoubordinga i sl. pa imaju mehanizam za ventilaciju. Poseduju vazdušne ventile koji omogućavaju da vazduh cirkuliše unutar i van kacige, čime se sprečava nagomilavanje toplog vazduha oko glave deteta.
Neke ski kacige za decu su pravljene tako da se naočare za skijanje mogu uglaviti u njih i fiksirati u cilju minimiziranja pokretanja i zamagljivanja. Neke poseduju naočare koje su već povezane sa njima, tako da se kupuju zajedno. Ostale su pravljene tako da se naočare za njih kače, najčešće preko ili ispod kacige.
Pojedine ski kacige za decu imaju u unutrašnjosti po nekoliko regiona obloženih dodatnom penom. Tako npr. u nekim kacigama možete naći dodatnu postavu za uši koja im obezbeđuje grejanje. Iako možete pomisliti da boja ski kaciga za decu nije važna, predlažemo da kupite kacige svetlih, upadljivih boja, kako biste vaše dete učinili lako uočljivim među vršnjacima i još važnije, uočljivim u snežnom belilu, čime boja postaje važno bezbedonosno svojstvo.