Pozorište
22.06.2018.

Šekspir za veliku decu

U Malom pozorištu „Duško Radović“ od 30. juna do 2. jula 2018. godine, kao deo pratećeg programa 5. Šekspir festivala biće prikazan program „Šekspir za veliku decu“. U toku tri dana publici će se predstaviti produkcije iz Srbije, Grčke i Engleske, a ulaznice su uz obaveznu rezervaciju besplatne. Ideja progama je da se dela jednog od najvećih svetskih dramskih stvaralaca predstave mladoj publici.

Subota 30. jun u 18.00 h
BURA – režija: Nikita Milivojević
Preporučeni uzrast: 7+

U „Buri“ je moguće prepoznati najrazličitije sadržaje: od romantičnih, metafizičkih, autobiografskih, filozofskih i političkih... a među svim mogućim  učitavanjima u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama Dž. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečje fantazije). Bajkovito, stvarno, nestvarno, moguće, nemoguće... nešto davno izgubljeno, građa od koje se prave snovi“

Nedelja 1. jul u 18.00 h
SAN LETNJE NOĆI – Režija: Michalis Sionas
Preporučeni uzrast: 8+
Trajanje predstave: 70 minuta

Šekspirov „San letnje noći“ prilagođen je najmlađoj pozorišnoj publici. Predstavu u produkciji Thesis Theatre Company na stalnom reperotaru Nacionalnog teatra iz Soluna u svojih 45 izvođenja videlo je više od 7.000 mališana. Kroz humor, neposrednost i jednostavnost predstave deca se upoznaju  sa značenjima ljubavi, prijateljstva i pravde.
Pet glumaca, maske, živa muzika, pantomima i improvizacija čine ovu predstavu izuzetno maštovitom.

Ponedeljak 2. jul u 18.00 h
ROMEO I JULIJA – Režija: Nel Crouch
Preporučeni uzrast: 8+
Trajanje predstave: 120 minuta sa pauzom

The HandleBards su prva biciklistička pozorišna trupa. Pre svetske turneje njihove prve produkcije „Romea i Julije“, predstava je obišla gotovo celu Veliku Britaniju. Trupa je biciklama prešla 7.000 milja noseći sa sobom svu neophodnu scenografiju, kostime i rekvizitu. Energični, pomalo haotični, ali najpre zabavni The HandleBards dečjem programu u okviru Šekspir festivala donose autentičnost u izvedbi poznate Šekspirove ljubavne drame.

Aberdareva 1, tel. 78-58-440

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno