Pozorište
14.05.2018.

Vreme je za „Bonton“

Premijera predstave „Bonton“ održaće se u petak 25. maja u 20 h Malom pozorištu „Duško Radović“, a prva repriza u nedelju 27. maja u 12h. Predstava je nastala sa ciljem da deci školskog uzrasta ukaže na pravila lepog ponašanja, prihvatljive komunikacije, poštovanja tuđih prava i sloboda, kao i buđenju duha dobrosusedstva i empatije prema drugima, a sve to kroz likove kakve možemo sresti na svakom mestu i u svakom trenutku.

Junaci predstave, gospođa Finić, gospodina Prostić, devojčice Buca i Caka i njihov drug Raka, upadaju u razne prijatne i neprijatne situacije, i traže način da iz svega izađu pametniji i plemenitiji. Zajedno s publikom oni pokušavaju da otkriju kako nečiji dobronameran ili zlonameran gest zapravo izgleda u očima drugih.
Predstava je urađena prema knjizi „Bonton“, autorke Jasminke Petrović koja je uspela da o lepom ponašanju, po savetu sina, piše duhovito, a ne smarački.

– Da ja ne povredim tebe, da ti ne povrediš mene. Da pomognemo jedno drugom, da i meni i tebi bude dobro... To je lepo ponašanje, a knjiga „Bonton“ govori upravo o tome, ne o lepim manirima, već o toleranciji – objasnila je autorka knjige koja je doživela sedam izdanja, prevedena je na nekoliko jezika, a delovi teksta su ušli u školske udžbenike.

Predstava je namenjena deci starijoj od 11 godina.

Foto: N Kukol

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno