Pozorište
15.06.2015.

Premijera lutkarske predstave "Mačak u čizmama"


Lutkarska predstava za decu „Mačak u čizmama” premijerno će biti izvedena u sredu 17. juna u Malom pozorištu „Duško Radović”. Produkcijom klasične lutkarske predstave, pozorište je želelo da ponovo uspostavi saradnju sa bugarskim majstorima lutkarstva, i na taj način na svoj repertoar vrati vrednosti i ideje sa kojima je pozorište osnovano davne 1948. godine.

Tekst, režija i scena poverena je čuvenom bugarskom reditelju Stefanu Rjadkovu, autoru lutkarske emisije „Kukla Programa“ (Lutka program), emitovanoj na Bugarskoj državnoj televiziji. Pored toga što se bavi glumom, režijom i lutkarstvom Stefan je i izvrstan operski pevač i izvodi opere u muzičkim pozorištima širom Bugarske.

Višestruki talenti i umetnički autoritet Stefana Rjadkova, glavni su razlozi da verujemo da će lutkarska predstava za decu „Mačak u čizmama“ ostvariti puno uspeha i krasiti naš repertoar veliki broj sezona.

U predstavi igraju glumci-lutkari članovi ansambla Malog pozorišta - Goran Balančević, Damjan Kecojević, Aleksandra Anđelković i Radica Marinković.

Prva  repriza predstave „Mačak u čizmama” koja je ujedno i poslednje igranje u sezoni 2014/15. zakazana je za nedelju 21. jun u 12 sati!

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno