Auto sedišta

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Pol
Veličina
Kolekcije
Cena
no-name
1 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Auto Sedište ABC Hazel Street 258057
Auto Sedište ABC Hazel Street 258057
array(0) {
}
15.990,00 RSD
Pročitajte

Auto sedišta za decu

Sigrunost vaše bebe je na prvom mestu, zato izaberite najbolje sedište koje će omogućiti udobnu i sigurnu vožnju. Pogledajte izbor auto sedišta za bebe, kao i sedišta za decu svih uzrasta  najpoznatijih svetskih proizvođača: Chicco, Cybex, Lorelli, Graco, Bellelli, Nania.

Od kopri za bebe, pa do sedišta za decu svih uzrast a od 0 do 18kg pa sve do seišta od 15kg do 36kg, sa ili bez isofix-a.

Auto sedište


U svakom trenutku od neizmerne važnosti nam je da su deca bezbedna i da im je ugodno. Auto sedište ne samo da regulišu bezbednost dece tokom vožnje u autu, već garantuju i ugodnije iskustvo tokom vožnje. Važno je da znate da je auto sedište u autu obavezno kada imate decu i da je neophodno da ono bude odgovarajuće, da je u skladu sa uzrastom i građom deteta, kao i da se pravilno postavi i koristi. 


Auto sedište za bebe 


Kako bi vaše bebe bile potpuno sigurne tokom vožnje u automobilu, do navršene prve godine najbolje je da koristote auto sedište za bebe, takozvanu sintezu. Sinteza se do prve godine može postaviti na zadnjem sedištu, ali i na suvozačevom uz sve propisane mere. Roditelji često ovo sedište koriste i za iznošenje bebe iz porodilišta jer se jednostavno može nositi, a određene vrste kolica u svom sastavu imaju ovo auto sedište za bebe koje se može koriatiti i za auto, ali i za transport u kolicima.


Booster sedište


Jednom kada vaše dete preraste standardnu težinu i visinu autosedišta, trebaće vam booster sedište. Izbor pravog boostera podrazumeva pronalaženje onog koji nudi udobnost i sigurnost da deca mogu da se bezbedno voze.
Booster sedište je namenjeno za decu uzrasta od 4 do 11 godina i težine između 15 i 36 kilograma namenjeno je booster sedište. Ova sedišta su bez naslona i podrazumevaju ispomoć za bezbednu vožnju dece do trenutka kada ne narastu dovoljno da je dovoljno da se vezuju samo pojasom bez pomagala. 


Auto sedište za decu


Postoji 5 kategorija i tri vrste auto sedišta za decu:


U prvu vrstu spadaju auto sedišta za bebe, to su sedišta koja se mogu koristiti od rođenja. 
Drugu vrstu čine auto sedišta za decu od 9 do 18 kg, dok u treću vrstu spadaju auto sedišta za decu od 15 do 36 kg. Jako je važno da, kada birate auto sedište za dete da kupujete isključivo ono koje trenutno odgovara uzrastu i kilaži deteta i da nikada ne vozite dete u sedištu koje nije namenjeno za njegov uzrast. 

Uložak za auto sedište


Kako bi sama vožnja detetu bila udobnija, a roditeljima olakšano održavanje auto sedišta čistim, preporuka je da se koristi uložak za auto sedište. Ovaj uložak izrađuje se od materijala koji su prijatni za bebe i decu i punjenje je uglavnom od memorijske pene koja garantuje veću udobnost pri vožnji. Roditelji su naročito oduševljeni ovim dodatkom jer se uložak za auto sedište jednostavno može održavati: dovoljno je samo da se skine i da se opere u veš mašini.