Dojenje
28.03.2017.

Završena 13.besplatna radionica o dojenju

U sjajnoj atmosferi uz raspoložene domaćine igraonice "Kod zidića" završena još jedna besplatna radionica o dojenju.
Bilo nam je lepo, a najlepše od svega je veliko zadovoljstvo učesnica koje su nam darivale osmehe i zahvalnost nakon završenog druženja.

Mnogo nas ima prilike da se ostavri kao majka, da puna znanja i umeća u plovi u najlepšu ulogu roditeljstva, a poneke od nas i tu privilegiju da organizuju radionicu za trudnice. I to ne bilo kakvu već onu koja se ponajviše bavi temom dojenja, radionicom koja u Srbiji pokušava da popravi tužnu statistiku, onu koja zvuči neverovatno, da samo 13% žena uspešno doji svoje dete, bez ikakvih dodataka. Biti među njima je veliki uspeh, jer u teškim momentima lako odustanemo.
Cilj svih nas koji smo se udružili da radionice budu besplatne, da mame, pored dojenja dobiju i informacije o osiguranju dece, homeopatiji i matičnim ćelijama, jeste da što više budućih mama napravi pravi izbor, odluči se za dojenje.
Nikoleta Šubert, direktorka u kompaniji Dunav osiguranje obožava naše radionice, mladost koja ima veliku pokretačku snagu i buduće mame koje su neumorne, želje novih saznanja i sigurne budućnosti svoje dece. Volimo svi zajedno projekat Naše dete jer znamo koliko je dobar start vetar u leđa i za školovanje, i preduzetničke vode, i drugeb situacije koje su nam bitne kada svojoj deci dajemo finansijsku podršku sa punoletstvom.
Marija Krivačić, predstavnik Alpen Pharma upoznaje mame sa proizvodima Mama Nature, ističući najviše Colikind protiv grčeva i Dentokind protiv bolnog nicanja zubića, prvih bebinih tečkih trenutaka nakon uspešnog uspostavljanja dojenja.
Njih prate brojne predrasude, nedovoljno informisanosti, ali i svakodnevni napredak medicine u korišćenju ovog "Zaloga za budućnost", kako Dr Aleksandar Antović, predstavnik Bio Save-a u Srbiji voli da kaže za čuvanje matičnih ćelija. Vita 34 prva banka ovakovog tipa u Evropi svaki put sve prisutne u radionici obraduje poklonima i popustima koji važe samo za učesnike radionice.
Uvek koji minut odužimo sa radionicom, pre svega zbog brojnih pitanja trudnica. Branka Ćopić predstavnik Human Design-a uspel aje tek da zagolica učesnice jedinstvenim načinom sagledavanja individualnosti naše dece insistirajući na istoj.
Tereza Kiš Miljković posvetila je svoj rad i edukaciju dojenju iako nije medicinski radnik. Pitanja su brojna, predrasude takođe. Često i nespremnost stručnih lica da se bave ovom temom. U mnogim slučajevima razlog je i nedovoljno vremena.
Zato smo mi kao organizatori odlučili da preskočimo radionicu u Aprilu i organizujemo Prvi Festiva dojenja u Srbiji, na koji pozivamo sve one mame i tate kojima je zdrava hrana, majčino mleko na prvom mestu.
Festival je zakazan za 19.maj u Poslovno sportskom centru Šumice, a prijave već sada možete slati putem emaila info@decjisajt.rs  ili u Inbox naše FB stranice.
Napomena: Važi za one trudnice i mame koje nisu do sada pohađale radionicu dojenja.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno