Zdrava ishrana
06.10.2016.

Ovsena srca - posna i bez glutena

Potrebno je:

Suvi sastojci: 3 šolje ovsenih pahuljica (oko 250 gr), 3/2 šolje smeđeg šećera (oko 200 gr), 1/2 šolje tapioke (prehodno izmiksane u blenderu), 1/2 kašičice sode bikarbone, 1/2 kašičice morske soli i 

Vlažni sastojci: 1/2 šolje kokosovog ulja, 1/4 šolje prirodnog soka od jabuke (bez dodatog šećera), kesica vanilin šećera ili arome vanile.

Priprema
Uključite rernu na 180 stepeni. Sve suve sastojke stavite u blender i uključite da se vrlo sitno samelju. Ne sitno kao brašno, ali vrlo fino.

Dodajte vlažne sastojke i miksajte ih u blenderu dok se lepo ne sjedine. Protresite blender povremeno ako je potrebno. Izvadite smesu iz blendera i rukom oblikujte testo. Razhladite testo ukoliko je suviše mekano, stavite na 20 do 30 minuta u frižider, da se stegne.

Razvaljajte, ako se lepi možete razvaljati an papiru za pečenje, i vadite kalupom srca i druge oblike po Vašoj želji. Srca pre pečenja možete malo posuti i cimetom. Stavite na papir za pečenje, pa na pleh i pecite oko 15 minuta.

Ukoliko želite kekse možete i glazirati smesom od oko 80 gr čokolade, 1 kašika kokosovog ulja i 1 kašika nekog zaslađivača.

foto: electricbluefood.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""