Zdrava ishrana
24.01.2016.

Zasto ne biste probali ovu pizzu?

Potrebno je: 

4 šolje izblendiranog karfiola
2 velika jaja
3 šolje mocarela sira
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica sušenog bosiljka
2 kašičice belog luka u prahu
1 šolja paradajz sos
12 listova svežeg bosiljka
1 paradajz
1/4 šolje parmezana

Priprema

1.Usitniti karfiol u blenderu. Potrebne su vam 4 šolje. Skuvajte karfiol i ostavite da se ohladi.
2.Dodajte jaja, 2 šolje mocarela sira, origano, bosiljak i beli luk u prahu i promešajte.
3.Zagrejte rernu na 230 °C.Blago poprskajte uljem papir za pečenje
4.Podelite smesu u 12 lopti, pa oblikujte testo za picu od svake lopte (precnika 10 cm).
5.Pecite u rerni 15 minuta dok testo ne porumeni (ivice mogu biti tamno braon, to je u redu).
6.Izvadite testo iz rerne, namazite sosom od paradajza, rasporedite preostalu mocarelu, parmezan, paradajza kriške, listiće bosiljka. Ubacite ponovo u rernu na oko 5 minuta.

Preporuka Jovane Srejic, nutricioniste

foto: facebook.com Jovana Srejić 
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno