Zdrava ishrana
17.01.2016.

Zapečena palenta sa sirom i paradajzom

Potrebno je: 

2 šolje palente, 1 kašičica putera, 6 šolja vode, 1 crni luk, 3 čena belog luka, 2-3 šolje paradajz sosa, biber, so, 2 šolje rendanog kačkavalja, maslinovo ulje.

Priprema 

Stavite vodu da proključa i sipajte malo soli, puter i palentu. Kuvajte dok se palenta ne zgusne. Sipajte u pleh namazan puterom da bude centimetar debljine i ostavite da se ohladi. Za to vreme na maslinovom ulju izdinstajte luk da blago porumeni i dodajte paradajz sos, pa krčkajte oko pet minuta. Dodajte biber i so. Ohlađenu palentu režite na kocke, ređajte u predhodno namašćenu tepsiju.

Prelijte pola paradajz sosa i pospite sa pola količine sira. Opet ređajte kocke palente i pospite ostatak paradajz sosa i sira i stavite otkriveno u rerni da se peče. Pecite 25-30 minuta, da se uhvati rumena korica i sir istopi.

izvor/foto: zena.blic.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno