Zdrava ishrana
04.11.2015.

Beskvasni hleb

Za sve one koji imaju problem sa varenjem, recept za hleb koji je svez i ukusan nekoliko dana.

Kvasac je sastojak koji cesto izaziva nadimanje u stomaku, pa za sve one koji bi da umire creva, ujedno I da se hrane zdravo, evo jednog laganog recepta, koji uvek uspeva.

Beskvasni hleb

400gr speltinog brašna
• 100gr ječmenog brašna
• 500ml mlake vode
• 2 kašike maslinovog ulja
• 2 kašike semenki golice
• 2 kašike semenki suncokreta
• 2 kašike mlevenog lana
• 2 kašike susama
• 1 prašak za pecivo
• 1 kašikica sode bikarbone
• 1 kašikica sol

• U posudu sipati brašno i so i pomešati smesu, dodati semenke, prašak za pecivo i sodu i opet promešati smesu.
Nakon toga dodati maslinovo ulje i vodu. Smesu mešati oko 5 minuta dok se ne umuti. Smesa će biti žitka, kakva I treba da bude.

Umešenu smesu ostaviti 2 sata da stoji.

• U vatrostalnu činiju na dno stavite papir za pečenje (ili namazite uljem), smesu sipajte u činiju, poklopite i stavite u rernu. Mozete poklopiti I aluminijumskom folijom, ako nemate poklopac.

Ubacite hleb u rernu i tek tada je uključite na 250 stepeni. Hleb pecite sat vremena.

Originalan recept mozete pogledati OVDE.

Bulardi® Probiotik Za Decu

Bulardi® probiotik za decu je potpuno prirodan probiotik koji povoljno deluje na ravnotežu crevne mikroflore, prevenciju i zaustavljanje dijareje kod dece.

Jedini je probiotik na tržištu koji mogu koristiti deca već od 2. meseca života, a koji sadrži provereno efikasnu kombinaciju: BULARDI + CINK. Bulardi je jedini probiotski preparat čije dejstvo antibiotici ne mogu da oslabe, zbog čega se može koristiti i istovremeno sa antibioticima. Cink dokazano efikasno smanjuje težinu, trajanje i ozbiljnost dečije dijareje.

Zbog brojnih kliničkih studija i iskustava pacijenata koja potvrđuju njegovu efikasnost, Evropsko društvo pedijatara gastroenterologa, hepatologa i nutricionista (ESPHAGAN) preporučuje S.Bulardi kao prvi izbor u terapiji i prevenciji dijareja.

Više o proizvodu možete saznati OVDE

foto: zena.blic.rs

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""