Sastojci:
1 šolja ovsenih pahuljica
1 šolja pšeničnog brašna
1 veća šargarepa
1 cvekla – za sos
2 manje tikvice
1 crni luk
1 čen belog luka
1 zelena paprika
nekoliko crnih maslina
malo maslinovog ulja
prstohvat soli
origano
2 kašičice umeboši sirćeta
Priprema
Testo
Ovsene pahuljice potopite u vodi, posolite i dodajte im malo ulja. Zatim dodajte pšenično brašno, zamesite testo i ostavite ga da stoji sat vremena. Podmažite pleh uljem. Tanko razvucite polovinu testa i stavite u pleh, pa testo premažite uljem. Razvucite drugi deo testa i stavite preko prvog.
Sos
Od šargarepe, cvekle, luka, belog luka i umeboši sirćeta napravite sos. Skuvajte cveklu, oljuštite je i pomešajte s drugim sastojcima. Sve izmiksajte i začinite s malo organa. Sipajte sos preko testa.
foto: fertilegroundzine.blogspot.com