Zdrava ishrana
26.10.2015.

Pica sa šargarepom i tikvicama

Sastojci:

1 šolja ovsenih pahuljica
1 šolja pšeničnog brašna
1 veća šargarepa
1 cvekla – za sos
2 manje tikvice
1 crni luk
1 čen belog luka
1 zelena paprika
nekoliko crnih maslina
malo maslinovog ulja
prstohvat soli
origano
2 kašičice umeboši sirćeta

Priprema

Testo
Ovsene pahuljice potopite u vodi, posolite i dodajte im malo ulja. Zatim dodajte pšenično brašno, zamesite testo i ostavite ga da stoji sat vremena. Podmažite pleh uljem. Tanko razvucite polovinu testa i stavite u pleh, pa testo premažite uljem. Razvucite drugi deo testa i stavite preko prvog.

Sos
Od šargarepe, cvekle, luka, belog luka i umeboši sirćeta napravite sos. Skuvajte cveklu, oljuštite je i pomešajte s drugim sastojcima. Sve izmiksajte i začinite s malo organa. Sipajte sos preko testa.

foto: fertilegroundzine.blogspot.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""