Zdrava ishrana
22.04.2015.

Veganska pljeskavica Džejmija Olivera

Potrebno je:

- 400 grama leblebija
- 340 grama kukuruza
- ½ veze korijandera
- ½ kašičice mlevene paprike
- ½ kašičice mlevenog korijandera
- ½ kašičice mlevenog kima
- Kora jednog limuna
- 3 kašike brašna
- So
- Manja glavica zelene salate
- 2 veća paradajza
- Kečap
- 4 lepinje od integralnog brašna

Priprema

U blender stavite leblebije i kukuruz, pola veze korijandera. Dodajte začine, koru limuna, brašno i malo soli. Usitnite sve u blenderu dok se sastojci ne sjedine. Na podlogu pospite malo brašna i smesu iz blendera podelite na četiri jednaka dela, kako biste napravili pljeskavice, debljine oko dva centimetra. Pljeskavice stavite na tacnu i ostavite pola sata u frižider. Sipajte malo ulja na tiganj i zagrejte ga na srednje jakoj vatri.

Pljeskavice pržite oko deset minuta, dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju. Operite zelenu salatu i iseckajte paradajz na kolutove. Na lepinju stavite kečapa po želji, a potom pljeskavice. Odozgo stavite nekoliko kolutova paradajza, list zelene salate, nekoliko listova korijandera i "zatvorite" lepinju.

foto: svi-recepti.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""