Zdrava ishrana
11.02.2015.

Najukusnije pecivo s bananom

Sastojci:

300 g punog brašna, 50 g brašna od leblebija,pPola kašičice mlevene ljute papričice, 1 kašičica kurkume, 1 kašičica rimskog kima, 1 kašika, rastopljenog maslaca, 2 zrele banane, 2 kašičice smeđeg šećera, maslac ili biljno ulje, 1 kašičica soli

Priprema:

Pomešajte u velikoj zdeli brašno, začine i so. Dodajte maslac i utrljajte ga u brašno dok ne postane nalik na grudvice hleba. U drugoj zdeli neka budu banane i u njih dospite šećer. Ovu smesu dodajte ostalim sastojcima i dobro promešajte kako bi se brašno povezalo.

Ako je potrebno još tečnosti, dodajte još kaše od banane ili 1 do 2 kašike tople vode. Ako je testo previše lepljivo dodajte još brašna. Dobro izmesite testo nekoliko minuta dok ne postane glatko i čvrsto, a zatim ga pustite da odstoji 15 do 20 minuta.

Oblikujte testo u manje kuglice i izvaljajte ih u tanke, pravilne krugove. Sam proces prženja izgleda ovako: u širu posudu za prženje ulijte ulje, kad se dovoljno ugreje smanjite vatru; pržite ih dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

izvor/foto: lovesensa.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno